Poveži se putem

Žepče

Učenici i nastavnici OŠ Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje sutra putuju u prijateljsku posjetu u Istanbul

Objavljeno

-

Posjeta Kurtyemeza načelniku Opštine Žepče Mati Zovki

Sutra, u srijedu 19.10.2016. godine, 32 učenika OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje, koji su u prošloj školskoj godini završili 7. i 8. razred odličnim uspjehom (sve petice), ili su bili najbolji u ostalim školskim aktivnostima i na takmičenjima, zajedno sa svojim nastavnicima putuju u prijateljsku posjetu svojim vršnjacima u Tursku, Istanbul, opština Fatih.

Nakon posjete opštini Žepče i Željeznom Polju, u maju mjesecu ove godine, direktora pobratimljene škole “Orucgazi Ortaokulu” iz Istanbula, gospodina Rasima Kurtyemeza, dogovorena je posjeta učenika iz Željeznog Polja ovoj turskoj školi i opštini Fatih.

Posjeta Kurtyemeza načelniku Opštine Žepče Mati Zovki i OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje proizašla je iz sporazuma Federalnog ministarstva obrazovanja o saradnji sa školama u Turskoj i školama u BiH u kojima se izučava Turski jezik.

Općinski načelnik, tom prilikom, gostima je izrazio dobrodošlicu i predstavio sistem i funkcionisanje školstva u opštini Žepče. Kroz razgovor direktor je upoznao načelnika sa načinom funkcionisanja školstva u Turskoj, zahvalio se općinskom načelniku na srdačnom prijemu, te izrazio želju da učenici, predstavnici škole iz Željeznog polja i predstavnici općine Žepče posjete njegovu školu i općinu Fatih u Istanbulu, što se sutra i sprovodi u djelo.

Učenici i nastavnici OŠ Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje se zahvaljuju bivšem djelatniku ove škole Selveru Dizdaru, koji trenutno živi i radi u Beču, kao i njegovim prijateljima, a posebno prijatelju Burhanu iz Turske, koji su obezbijedili novac za avio-karte.

Odabrana ekipa sa sarajevskog aerodroma polijeće sutra u 11,30 sati, a povratak iz Turske je u nedjelju 23.10.2016. godine.

Advertisement

Opštinski načelnik Mato Zovko je dao veliku podršku ovim aktivnostima.

Uzvratna posjeta učenika iz Turske planirana je za maj mjesec naredne godine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal