Poveži se putem

Žepče

Mamografski pregled za 50 žena sa MIZ-e Žepče

Objavljeno

-

U mjestu Balačići u Željeznom Polju u nedjelju 16.10.2016. godine, Asocijacija žena MIZ Žepče, zajedno sa udruženjem “Život” iz Zenice, organizovala je mamografski pregled za 50 žena sa područja koje pokriva žepački medžlis. Pregled za sve žene bio je besplatan.

Prim. dr. Harun Drljević održao je predavanje na temu “Rano otkrivanje karcinoma dojke”.

Nakon predavanja pristupilo se mamografskom pregledu.

Ovom događaju prisustvovale su članice udruženja “Život” dajući svoju podršku ženama koje su tretirane pregledom. Glavni imam MIZ Žepče h. Izet ef. Efendić, kao i mjesni imam, Zuhdija ef. Ridžal, poželjeli su dobrodošlicu i uspješan rad doktoru Drljeviću i ekipi tehničara koji su obavljali pregled žena.

Domaćinska atmosfera upotpunjena je zakuskom domaćih jela koje su pripremile žene džemata Balačići. Glavni imam Izet ef. iskoristio je priliku da se zahvali kompletnoj ekipi a posebno dr. Drljeviću, članicama udruženja “Život” te direktorici Neli  Hasić. Naglasio je da uspješna saradnja medžlis Žepče i ovoga udruženja traje već nekoliko godina kroz Ramazansku školu za žene (edukativni program MIZ Žepče).

Zadovoljstvo saradnjom i pohvalu za uspješnu organizaciju izrazio je dr. Drljević i naglasio da MIZ Žepče prednjači u edukaciji žena. Posebno je pohvalio glavnog imama Izeta ef. te predsjednicu i sekretaricu Asocijacije Muneveru i Amiru te izrazio spremnost za dalju saradnju.

Advertisement

Asocijacija žena zahvalna je svima koji su dali svoju podršku ovom projektu ; ženama džemata Balačići, ističući djevojke  Sumeju, Almedinu i Feridu koje su cijelo vrijeme bile na raspolaganju kako gostima tako i domaćinima, a posebno imamu džemata Balačići, Zuhdiji ef., koji je zaslužan za prelijep ugođaj, te uredne i tople džamijske prostorije.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal