Poveži se putem

Žepče

Udruženje Spektar: Sutra u Žepču prigodan performans u počast žrtvama genocida

Objavljeno

-

Udruženje „Spektar“, drugu godinu za redom, prigodnim performansom će odati počast žrtvama genocida u Srebrenici. „Dan sjećanja na Srebrenicu“ je projekat kojim se nastoji očuvati sjećanje na 8372 žrtve, koje su živote izgubile u zaštićenoj zoni Srebrenica, 1995. godine.

-„Kao i prošle godine, tako i za ovaj 11. juli pripremamo prigodan performans kojim ćemo odati počast svim nevino stradalim Srebreničanima. Ove godine, u memorijalnom centru u Potočarima bit će ukopani posmrtni ostaci 71 žrtve i ove brojke iz godine u godinu naprosto oduzimaju dah. Dužnost nam je i obaveza da ne zaboravimo Srebrenicu i patnje koje su prolazili njeni stanovnici, te da i mlađim naraštajima stalno pričamo o tome, a sve iz razloga da se nikada i nikom ne ponovi Srebrenica“, kazala je koordinatorica projekta „Dan sjećanja na Srebrenicu“ Dijana Smajlović.

-„U utorak, 11.07.2017. godine, poslije podne-namaza (u 13.00), ponovo će krenuti mimohod od Ferhat-pašine džamije do Šehidskog mezarja, a potom u 13:30 na platou ispred Doma kulture u Žepču bit će upriličen perfomans, te pozivamo građane da se odazovu i da zajedno, u što većem broju, tišinom pošaljemo najglasniju poruku – da se nikad ne ponovi“, dodala je Smajlović.

Udruženje „Spektar“ Žepče se ovim putem zahvaljuje na pomoći u organizaciji ovog događaja Medžlisu islamske zajednice Žepče, KUD-u „Slovo o Žepču“, Asocijaciji žena MIZ Žepče, kao i brojnim drugim sugrađanima koji sudjeluju u realizaciji projekta.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal