Poveži se putem

BiH

UKCS: Pacijent S.I. iz Zenice životno ugrožen

Objavljeno

-

Od 01.januara 2016.godine na Klinici za infektivne bolesti UKCS, pregledana su 54 pacijenta sa gripoznim sindromom. Od 54 pregledanih pacijenata, 17 pacijenata je hospitalizirano na ovoj Klinici. Od 17 hospitaliziranih pacijenata kod 10 pacijenata ustanovljen je virus AH1N1, kod 2 pacijenta Influenca A, te kod jednog pacijenta Influenca B. Hospitalizirani pacijenti su pod pod nadzorom ljekara, te su zbrinuti adekvatnom terapijom.

Stanje pacijenta S.I. iz Zenice je izuzetno teško, a pacijent je smješten u JEDINICI INTERNISTIČKE INTENZIVNE TERAPIJE (JIIT). On je životno ugrožen.

Pacijent S. I. u Kantonalnu bolnica Zenica primljen je prošle sedmice te je zbog teškog zdravstvenog stanja prebačen na UKCS gdje mu je ustanovljen virus AH1N1. Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac kazao je kako je pacijent prebačen na UKCS zbog toga jer u zeničkoj bolnici nije bilo uslova za dijagnosticiranje virusa AH1N1, ali da je taj problem riješen.

Mi nismo imali uslove za tog pacijenta, ali sada smo nabavili potrebnu opremu za dijagnosticiranje virusa i pružanje adekvatne usluge“, dodao je Skomorac.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal