Poveži se putem

Žepče

Upis polaznika – Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja kućne i medicinske njege

Objavljeno

-

Na osnovu člana 26 i 27. Zakona o obrazovanju odraslih ZDK (Službeni glasnik od 24.06.2014.) Organizacija Crvenog križa općine Žepče raspisuje JAVNI POZIV Za upis polaznika u “Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja kućne i medicinske njege”

U Program se može upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu (minimalno), da ima između 18 i 27 godina starosti; prednost će imati osobe koje se nalaze na evidenciji Službe zapošljavanja Općine Žepče.  
Osoba mora biti psihički stabilna (rad s bolesnima, nemoćnima, umirućima, izloženost emocionalnom stresu) i dobre psihofizičke kondicije (podizanje, nošenje, premještanje bolesnika/štićenika).

Program traje ukupno 120 časova (kombinacija teorije, vježbi i prakse, 60 sati teorijske nastave i 60 sati praktične nastave) i provodit će se u Organizaciji Crvenog Križa Općine Žepče. U slučaju upisa većeg broja kandidata OO CK Žepče zadržava pravo za obavljanje dodatnih razgovora s potencijalnim polaznicima.

Nakon što polaznik uspješno položi ispit provjere znanja, izdaje mu se Certifikat o osposobljavanju s pravom upisa u radnu knjižicu. Ukupno će se primiti 14 (7 muških i 7 ženskih) osoba u drugu generaciju polaznika.

Obuka je besplatna za sve kandidate   

Advertisement

Javni poziv ostaje otvoren do 21.10.2015. godine. Prijave za upis se primaju svakim radnim danom. Organizacija Crvenog križa Općine Žepče Ulica Stjepana Radića bb, 72 230, Žepče Home page: www.crvenikrizepce.ba E-mail: crvenikriz.zepce@gmail.com Tel: +387 32 881 263 Mob: +387 63 806 170   

Projekt se realizira u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV  LOD IV“, a kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal