Poveži se putem

Žepče

Uručene Odluke o dodjeli financijskih sredstava za samozapošljavanje za 2023. godinu

Objavljeno

-

Danas, 27.3.2023. godine u Sali OV Žepče su uručene Odluke o dodjeli financijskih sredstava za samozapošljavanje. Potpisivanju ugovora nazočili su općinski načelnik Mato Zovko, pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović i 14 korisnika koji su ostvarili pravo na dodjelu novčanih sredstava: Eldar Mujičić, Anto Pranjić, Igor Širić, Davud Nadžak, Damir Tadić, Luka Jukić, Emina Prasko, Muhamed Dugonjić, Matej Tadić, Murisa Tokalić, Branimir Pavlović, Vahid Muslić, Amar Fejzić i Josip Marković.

U 2023. godini na Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za samozapošljavanje apliciralo je 17 kandidata, a uvjete je ispunilo njih 14. Sredstva po Javnom pozivu za samozapošljavanje su osigurana u Proračunu Općine Žepče.  Poticaj za samozapošljavanje u visini od 3.500,00 KM je ostvarilo 9 osoba, a poticaj za proširenje djelatnosti i zapošljavanje novog radnika u iznosu od 3.000,00 KM je ostvarilo 5 osoba. Ukupan iznos dodjeljenih sredstava po ovom Javnom pozivu iznosi 46.500,00 KM.

Pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i financije Namik Maličbegović je ukratko pojasnio obveze korisnika koji su ostvarili financijsku potporu. Svaki korisnik financijsku potporu ostvaruje tek nakon zasnivanja poduzeća ili obrta, a novčana sredstava će biti refundirana tromjesečno nakon pravdanja uplaćenih doprinosa. Također je naveo kako su Odlukom Općinskog načelnika svi aplikanti po ovom Javnom pozivu oslobođeni troškova registriranja obrta.

Općinski načelnik Mato Zovko istaknuo je kako Javni poziv za samozapošljavanje ide redovito svake godine, te da ga uvijek veseli kada se ljudi jave s poslovnom idejom i voljom za osnivanje obrta/tvrtke ili za proširenje već postojeće djelatnosti. Također je naglasio da ovo nije jedini grant za zapošljavanje. „Ovisno o aktualnim projektima u suradnji s Razvojnom agencijom Žepče svake godine ide poziv za samozapošljavanje gdje se dodjeljuju veća financijska sredstva, budući da se proračunska sredstva udružuju sa donatorskim“, naveo je Načelnik. Svim prisutnim je čestitao na poduzetnosti, te poželio puno zdravlja i poslovnog upjeha. Također je naglasio da pored mjere samozapošljavanja, Općina Žepče uvijek nastoji pomoći mladim ljudima koji pokrenu svoj biznis, pri čemu im na raspolaganju stoji cijela općinska administracija.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal