Poveži se putem

Žepče

Završetak radova na školskoj dvorani u Željeznom Polju

Objavljeno

-

27.03.2023. godine potpisan je Ugovor o izvođenju zanatskih radova na uređenju svlačionica školske dvorane OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje.

Ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i izvođač radova, direktor poduzeća Hunes d.o.o. Žepče, Nesib Husičić.

Potpisivanjem ugovora o unutarnjem uređenju i uređenju svlačionica, radovi na školskoj dvorani u Željeznom Polju se privode kraju. Do sada je u izgradnju uloženo 803.000,00 KM. Vrijednost današnjeg potpisanog ugovora iznosi 89.004,09 KM. Sredstva za uređenje svlačionica je osiguralo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDŽ. S današnjim potpisanim ugovorom vrijednost ukupno uloženih sredstava iznosi 892.000,00 KM.

Gradnja dvorane je započeta 2020. i trajala je nepune četiri godine.  Objekt je građen veoma brzo i za samo godinu dana je došao do faze pokrivanja. Brza gradnja i završetak projekta je osiguran zahvaljujući redovitim izdvajanjima iz Općinskog proračuna za ovu namjenu, ali i sredstvima Vlade ZDŽ koja je za izgradnju ove dvorane izdvojila značajna sredstva u proteklom mandatu.

U 2021. godini u OŠ Abdulvehab Ilhamija je izgrađena i nova kotlovnica u vrijednosti od 50.000,00 KM, čime su osigurani bolji infrastrukturni uvjeti za izvođenje nastave, a zahvaljujući velikom projektu nove sportske dvorane, ispunjeni su preduvjeti za izvođenje kvalitetne nastave tjelesnog odgoja. Dvorana će također služiti i za ostale izvannastavne sportske i druge aktivnosti.

Povodom završetka ovog projekta Općinski načelnik je naveo kako ga veseli što smo ispoštovali odluke koje smo donijeli. „Mi kao četvrta liga vlasti smo se uvezali s višim razinama, županijom i federacijom te uspješno završili projekt.  Hvala višim razinama vlasti za svaku marku koja je općina dobila. Također, ne mogu ne odati priznanje izvođaču radova Hunesu iz Žepča koji je prihvatio i izveo određene radove i prije dogovorenih rokova po najpovoljnijim cijenama“, poručio je Načelnik.

Izvođač radova je naveo kako ondje gdje postoji suradnja i dijalog sve se riješi, osobito kad je to prijateljska suradnja kao što je slučaj u općini Žepče. Zajednički možemo puno toga učiniti. Drago mi je što je tako velik  i značajan projekt završen u MZ kojoj i ja osobno pripadam, poručio je Nesib Husičić.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal