Poveži se putem

Žepče

Uručene odluke o dodjeli sredstava za samozapošljavanje

Objavljeno

-

||||

Jučer, 22. juna 2021. godine općinski načelnik Mato Zovko i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i finansije Namik Maličbegović primili su korisnike koji su ostvarili pravo na dodjelu novčanih sredstava za samozapošljavanje.

Subvencije su dodijeljene u svrhu samozapošljavanja nezaposlenih osoba s područja općine Žepče, a finansirat će se iz Proračuna Općine Žepče za 2021. godinu. Visina odobrenih sredstava po kandidatu je, kao i prethodnih godina, ovisila o broju kandidata koji ispunjavaju uvjete Javnog poziva i od djelatnosti koju će obavljati.

Na Javni poziv se javilo 10 korisnika, a 6 ih je ispunilo kriterije. Za one koji su ispunili kriterije uručene su odluke u iznosu od 2.500,00 KM po korisniku. Po ovom LOT-u je izdvojeno 15.000,00 KM.

Drugi LOT se realizira u saradnji s Razvojnom Agencijom Žepče gdje se javilo 6 korisnika za koje je osigurano po 5.000,00 KM, te je za ovaj program izdvojeno 30.000,00 KM.

Trećim LOT-om je izdvojeno 9.000,00 KM za 7 obrta koji će novčana sredstva iskoristiti za nabavku osnovnih sredstva za rad.

Sredstva odobrena po ovom pozivu mogu se koristiti za finansiranje obrta, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti koje nakon odobravanja subvencije moraju poslovati najmanje 12 mjeseci.

Advertisement

Korisnici kojima su uručene odluke su otvorili vlastite obrte.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal