Poveži se putem

Sport

Foto: IV Tradicionalne sportske igre u Galovcu

Objavljeno

-

U cilju promocije tradicionalnih sportskih igara ali i stvaranja boljeg životnog ambijenta za mještane ruralnih-povratničkih sela novošehraskog kraja, u nedjelju, 20. 06. 2021. god. na terenima Sportsko-rekreacijskog centra „Oaza mira“ Galovac, održane su IV Tradicionalne sportske igre.

Natjecalo se u boćanju, kamena s ramena, potezanju užeta, potezanju klipa i skakanju u vrećama, te u malom nogometu. Zbog epidemioloških mjera i ograničenog broja okupljanja ljudi na otvorenom, natjecanja su se održalo u različitim popodnevnim terminima.

Pobjednici u potezanju konopa su bili poznati „teškaši“ Blažan Slišković i Dragan Šainović, pobijedivši Zorana Karimovića i  Dragana Džambu. U potezanju klipa opet je naspretniji bio Dragan Šainović. U bacanju kamena s ramena treće mjesto je zauzeo Nikica Ivešić, drugi Ivo Šahinović, a najdalji hitac je napravio Blažan Slišković.

Ništa manje interesantno nije bilo niti u konkurenciji djece gdje je nastupio veći broj ljubitelja starih tradicionalnih igara. U trčanju u vreći pobijedila je desetogodišnja Iva Lončar, ispred Luke Karimovića i Mateja Lončara, a najmlađi sudionik natjecanja je bio petogodišnji Niko Karimović.

Šampioni u boćanju za 2021. godinu su Nenad Topić i Ilija Tomić. Drugo mjesto su zauzeli Franjo Mrkonjić i Alojzija Jurišić, dok su treći bili Drago Kelavić i Josip Andrić.

Advertisement

U sklopu ovih igara održan i je malonogometni turnir u kojemu je pobijedila ekipa Novog Šehera nadigravši ekipu iz Kopica.

Zahvaljujući sponzorima, pobjednicima IV Sportskih igara u Galovcu uručene su medalje, pehari i nagrade, a nakon natjecanja, za sve sudionike organizirano je zajedničko druženje i večera.

Vrijedno je spomenuti da je ovo natjecanje snimala i Federalna televizija.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal