Poveži se putem

Žepče

Večeras u Žepču premijerno prikazan film “Ubijeni svjetovi”

Objavljeno

-

Prva u nizu manifestacija koje se u Žepču održavaju u povodu obilježavanja 29. godišnjice genocida u Srebrenici održana je večeras, u srijedu 10.7.2024. u Žepču.

Naime, večeras je u našem kinu koje egzistira u okviru Doma kulture, prikazan  dokumentarni film “Ubijeni svjetovi” autora Hasana Hasanovića, svjedoka srebreničkog genocida.

Film je izdan u produkciji Memorijalnog centra Srebrenica, a zahvaljujući Irdinu efendiji Tutnjiću, imamu Džemata Žepče, i Organizaciji žena OO SDA Žepče, večeras je pred mnogobrojnom publikom premijerno prikazan u Žepču.

Program obilježavanja 11. Jula, Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, obilježava se i sutra u Žepču.

Program počinje podne-namazom u Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču. Nakon toga, oko 14,00 sati, planiran je mimohod do Šehidskog mezarja u Gornjoj Mahali gdje će imami Medžlisa IZ Žepče proučiti ja'sin, dok će nakon toga biti upriličen prigodan program na platou Doma kulture, gdje će biti izložena postavka “Ćilimi sjećanja”, kao i prezentovana kompozicija “Majka Srebrenice” u izvedbi maglajskog hora Firdews, a čiji je autor naša sugrađanka Maida Avdić.

Kako vidimo na društvenim mrežama, program se nastavlja i u večernjim satima gdje neformalna grupa građana (op.a. simpatizeri SDP Žepče) od 19,00 sati, 29. godišnjicu genocida u Srebrenici obilježava na “prečkom mostu”.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal