Poveži se putem

Kultura

Večeras u Žepču urnebesna komedija Zijaha Sokolovića Cabares Cabarei

Objavljeno

-

Danas, u četvrtak, 18.9.2014 sa početkom u 19:30 u sali Doma kulture Žepče održat će se predstava Cabares Cabarei u režiji i izvedbi jednog od najpriznatijih bosanskohercegovačkih glumaca – Zijaha Sokolovića. Zajedničkim naporima, Udruženje mladih “Eureka” i J.U. Dom kulture Žepče uspjeli su organizirati nastup legendarnog Zijaha Sokolovića koji će izvesti višestruko nagrađivanu monodramu “Životna komedija – Cabares Cabarei”.

Predstava koja je nasmijala i zadivila Sarajevo, Beograd, Zagreb, Ljubljanu i ostale velike centre kulture u regiji napokon će biti izvedena u Žepču. Dođite i budite dio ove velike kulturne manifestacije!

Ulaz – 5 KM.

Medijski pokrovitelji:

– Zepce.Ba portal
– Radio Žepče
– Radio postaja Žepče
– Zepceonline.com
– Pacifik – Union d.o.o.

Advertisement

– Generalni sponzor predstave – Općinski načelnik Mato Zovko
– British Council Bosnia and Herzegovina

Kritika o Cabares Cabarei:

Zijah A. Sokolović govori i igra sve moguće,
majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smijeha do ledene užasnutosti, poigrava se osjećajima i mišljenjem publike do ivice izdržljivosti, dok igrajući prepliće dvije velike, za svakog značajne teme, ljubav i smrt.
Dnevnik, Ljubljana

Neviđena Sokolovićeva teatarska energija
već sama po sebi zaslužuje puno priznanje i divljenje, a izazov koji se tu neizbježno i šokantno nameće, zavrjeđuje više od samoga kazališnog komentara.
Slobodna Dalmacija

Iako ga je autor nazvao kabaretom, riječ je o posve ozbiljnoj stvari,
ne samo zato što Sokolović bez pomoći svjetlosnih efekata te zvučnih i drugih kulisa drži gledateljevu pozornost prikovanu uz predstavu puna dva sata, nego i zato što je njegov komad zapravo nemilosrdno razgolićavanje života!
Jutarnji list

Tek što su se ovacije nakon predstave stišale, riječka je publika gromoglasnim pljeskom još jednom pozdravila Zijaha A. Sokolovića.
Nakon virtuozne dvosatne glume, popraćene iskrenim oduševljenjem i smijehom gledatelja koji su do posljednjeg mjesta ispunili atrij HKD-a, sudionici okruglog stola više nisu imali što dodati(…)
Novi list

Predstava nije za djecu.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal