Poveži se putem

ZDK

Video: Mito, korupcija, nepotizam – I doktori i pacijenti trpe zbog nesposobnog rukovodstva

Objavljeno

-

Bosanskohercegovačka javnost ostala je u šoku nakon što je 12. avgusta ove godine na porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica tokom poroda preminula 25-godišnja majka Alma Halilović iz Žepča i njena jedna beba.

“Očekuješ dvije bebe i snahu, dobiješ dva sanduka” – rekao je za Federalnu televiziju Sead Halilović iz Žepča nakon četiri mjeseca otkako je ukopao snahu i unuku.

Podsjetimo, tokom blizanačkog poroda jedna beba uspjela je preživjeti, nakon čega je prebačena na Pedijatrijsku kliniku UKCS-a u Sarajevu. Kako je novinarima potvrdila glasnogovornica sarajevske klinike, stanje preživjele bebe bilo je zadovoljavajuće.

Smrtni ishod tokom porođaja majke i novorođenčeta u zeničkoj bolnici posljednji put zabilježen je prije pet godina, nakon što je 16-godišnja majka umrla prilikom poroda dok je njeno dijete spašeno operativnim zahvatom. Godišnje se u zeničkoj bolnici obavi više od 3.000 poroda.

Hirurzi Kantonalne bolnice Zenica radili su operacije na slijepo zbog kvara na uređajima. Niko nije reagirao. Ni nakon tajnom obavijene smrti porodilje i njene bebe. Nije bilo reakcije ni kada su doktori rekli – nema anestetika, igala, konaca, uglja za bolnicu. Ima samo milionska dubioza kolektiva.

Pogledajte video-prilog Federalne televizije.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal