Poveži se putem

Žepče

Video: Obilježen završetak radova ulice Srebreničke i Zagrebačke

Objavljeno

-

U sklopu obilježavanja Dana općine Žepče, danas 12.10.2023. godine, u središtu grada,  zajedno s građanima, općinskim vijećnicima, ravnateljima javnih ustanova, djelatnicima javnih ustanova i poduzeća i ostalim prisutnim građanima, svečano je obilježen završetak radova na novoizgrađenoj cesti u ulici Srebreničkoj i završetak radova na rekonstruiranju Zagrebačke ulice.

Na spajanju Srebreničke i Zagrebačke ulice, svečanu vrpcu su presjekli općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Edin Šišić i predsjednik MZ Žepče Sanjin Maličbegović.

Općinski načelnik je na današnjem svečanom otvorenju poručio: ” U obnovu Zagrebačke ulice utrošeno je 260. 000 KM, dok je izgradnja Srebreničke ulice s rješavanjem imovinsko pravnih odnosa iznosila 1.021.000 KM.  Drago mi je da smo dobili dvije moderne ulice, drago mi je da imamo kružni tok u Žepču da rasteretimo centar grada i da sve ove ustanove koje ovdje  rade mogu brže, sigurnije i uspješnije  doći do svog radnog mjesta i otići svojim kućama. Samo ove godine u izgradnju i obnovu lokalnih i nekategoriziranih putova i ulica, općina Žepče je uložila sredstva u iznosu od 2.492.000 KM, što je ogroman iznos da stvorimo što bolje uvjete života na našem prostoru. Imamo potpisan ugovor i za saniranje dijela ulice „Prva“ s čime će se uskoro krenuti, a imamo potpisane ugovore za asfaltiranje i rekonstrukciju još putne infrastrukture na području općine koji nisu ušli u ovaj iznos, a s čime će se također uskoro krenuti. Nova cesta u novoj ulici  i rekonstruirana ulica nisu samo asfalt i pločnici. To je ulaganje u budućnost našeg grada, u njegovu održivost i bolji život naših građana. Radujem se što ćemo u ovako lijepoj Zagrebačkoj ulici punoj novoizgrađenih zgrada moći uživati i u potpuno rekonstruiranom kolniku i trotoarima.”

Početkom kolovoza 2023. godine započeti su radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice gdje je asfaltirana i rekonstruirana jedna od ključnih ulica u gradu koja je doprinijela funkcionalnosti ulice i obnavljanju gradske estetike, ali i povećanju protočnosti prometa u gradu. Vrijednost radova za rekonstrukciju i asfaltiranje Zagrebačke ulice je 242.888,21 KM. Projekt rekonstrukcije i uređenja ulice Zagrebačke je osim postavljanja novog sloja asfalta uključivao obnovu vodovodne i kanalizacijske infrastrukture, kao i zamjenu cijevi toplovoda.

Zagrebačka ulica je obnovljena novim slojem asfalta, te je postavljeno više prijelaza za pješake kako bi se poboljšala sigurnost u prometu. Novi trotoari, čine ove ulice ne samo prometno funkcionalnim, nego i atraktivnim za šetnju i rekreaciju.  Nakon završenih radova u ulici Zagrebačkoj nastavlja se asfaltiranje dijela Ulice Prve od Zagrebačke prema zgradi Policijske uprave u vrijednosti od 110.676,15 KM.

Zagrebačka ulica je povezana s novoizgrađenom Srebreničkom ulicom za koju je danas također upriličeno obilježavanje završetka radova.

Advertisement

Novoizgrađena cesta, koja se proteže kroz središte grada, kao alternativna prometnica u središtu grada predstavlja ključni projekt koji je poboljšao prometnu povezanost, olakšao protočnost prometa, smanjujući gužvu u ulici Prvoj i ulici Stjepana Radića. Gradnja nove prometnice trajala je četiri godine, a završetak radova dočekan je s oduševljenjem stanovnika grada.

U Programu Kapitalnih investicija Općine Žepče za 2020.- 2024. godinu je planiran projekt izgradnje alternativne ceste u gradu, što je uključivalo eksproprijaciju kuća i zemljišta, te probijanje i izgradnju nove dionice, od Željezničke stanice do rijeke Krajnjače, odnosno do Ulice Abdulvehaba Ilhamije.  Grubi radovi i pripreme za asfaltiranje ceste su odrađeni u 2021.-oj godini. Most preko Krajnjače je u potpunosti završen 2020.-te godine što je bilo od velike važnosti za planiranu dionicu puta. Nakon zadnje faze radova na asfaltiranju u studenom prošle godine, projekt je završen. Dužina nove ulice je 610 m, širina kolnika 6 m i nogostup širine 1,5 m s desne strane, a ulica Odlukom OV Žepče, nosi naziv Srebrenička. Ukupna vrijednost svih radova za izgradnju nove ceste iznosi 1.021.802,08 KM.

Od velikog je značaja za javna poduzeća Komunalno, Elektroprivredu,  Centar za socijalni rad, Općinski sud, Dom zdravlja sa stacionarom, Srednju mješovitu školu, Glazbenu školu, Dječji vrtić i druge ustanove pored kojih prolazi, kao i za sve građane jer  omogućuje izlaz na magistralnu cestu preko Ulice Kulina Bana.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal