Poveži se putem

ZDK

Vikend iza nas: Napad na policiju, krađa, oštećenje tuđe stvari …

Objavljeno

-

Dana 31.07.2022.godine, u 04,30 sati na putu M-17 u mjestu Goliješnica, od strane policijskih službenika Policijske stanice Žepče zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke Audi, kojim je upravljao M.S., dok se na mjestu suvozača nalazio T.J., oba iz Brankovića. Prilikom kontrole M.S. je počeo verbalno, na nacionalnoj osnovi, vrijeđati policijskog službenika te mu je rukom otrgnuo fasciklu sa dokumentacijom i pokušao da ga udari, dok je T.J., nogom udario policijskog službenika u ruku. Prilikom lišenja slobode a zbog izvršenog krivičnog djela “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”, lica M.S. i T.J. su pružila aktivan otpor, kojom prilikom su policijski službenici zadobili lakše tjelesne povrede. Nad licima lišenim slobode zavedena je kriminalistička obrada te je izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 31.07.2022.godine, u 02,00 sati, u mjestu Mećevići, od strane lica K.R. iz Maglaja, izvršeno je krivično djelo “Nasilničko ponašanje” i “Oštećenje tuđe stvari”, na način da je zaustavio putničko motorno vozilo marke Ford, vlasništvo M.D. na kojem je razbio staklo te oštetio vozilo i nanio lakše tjelesne povrede licu D.S. iz Maglaja. Policijski službenici Policijske stanice Maglaj su lišili slobode lice K.R. te je je izvršena njegova kriminalistička obrada. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 31.07.2022.godine, prijavljeno je krivično djelo “Teška krađa” u putničko motorno vozilo marke Golf, vlasništvo K.A. iz Žepča dok je vozilo bilo parkirano u ulici Stjepana Radića, iz kojeg je tom prilikom otuđen mobitel marke Nokia i slušalice. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 31.07.2022.godine, u mjestu Moševac, prijavljeno je krivično djelo “Oštećenje tuđe stvari”, bušenjem dva pneumatika na putničkom motornom vozilu marke Jeep, vlasništvo S.B. a koje vozilo koristi lice D.E. iz Maglaja. Uviđaj izvršen od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal