Poveži se putem

Žepče

Vozač kamiona uzrokovao nesreću – Obavljeni dženaza i ukop Mirze Smajlovića

Objavljeno

-

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak uveče na magistralnomputu M-17 u mjestu Donja Golubinja kod Žepča smrtno je stradao vozač Fiata Mirza Smajlović (36) iz Žepča. Prema prvim nezvaničnim informacijama do sudara Fiata i kamiona Man kojim je upravljao S.P iz Krupe navodno je došlo nakon što je vozač Fiata idući iz pravca Zenice prešao na suprotnu stranu.

Međutim, ožalošćena porodica Smajlović tvrdi kako su prve nezvanične informacije o udesu sasvim suprotne u odnosu na one koje su plasirane u javnost. Naime, prema riječima supruge nastradalog Arnese Smajlović, istražni organi saopćili su da njen suprug nije kriv za udes, te da su se uzroci saobraćajne nesreće dogodili pod sasvim drugim okolnostima.

Iako još uvijek nisu dobili zvanične policijske podatke, prema njenim riječima, inspektori su im saopćili da je ustvari vozač kamiona idući iz pravca Doboja prema Zenici, izbjegavajući drugo vozilo u svojoj traci, prešao na kontra stranu i tom prilikom udario u Fiat koji je dolazio iz suprotnog pravca, a kojim je upravljao njen suprug.

Usljed teških tjelesnih povreda na putu do Kantonalne bolnice Zenica Smajlović je preminuo.

Dženaza i ukop nastradlog Mirze Smajlovića u prisustvu velikog broja građana, prijatelja, radnih kolega i familije obavljeni su danas ( četvrtak 04.12. ) na mezarju Trzna u Žepču.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal