Poveži se putem

Žepče

Završna manifestacija pilot projekta „Intervencija razvoja tržišta u sektoru poslovnih usluga u općini Žepče“

Objavljeno

-

U prostorijama KŠC Don Bosco u Žepču, u ponedjeljak, 22.05.2017. godine, održana je završna manifestacija pilot projekta „Intervencija razvoja tržišta u sektoru poslovnih usluga u Općini Žepče“ koji je podržan od projekta MarketMakers, a implementira Razvojna agencija Žepče

Manifestaciji su prisustvovali, pored direktora, profesora i učenika srednjih škola u općini Žepče, Općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, direktor Službe za zapošljavanje ZDK Anto Pešić, šefica Biroa rada Žepče Verica Matijević, predstavnica projekta MarketMakers Almira Kadić, facilitator u sektoru poslovnih usluga za općinu Žepče Kenan Kesić – REZ agencija, pomoćnik općinskog načelnika Ilija Barešić, predstavnici firme Arger d.o.o Sarajevo, te direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

U sklopu manifestacije učenici Srednje mješovite škole „Žepče“ i Katoličkog školskog centra Don Bosco prezentirali su prototipe modela koji su, uz podršku profesora uradili u programu SolidWorks, softveru za računalno-potpomognuto konstruiranje i dizajn proizvoda, doniranog od projekta MarketMakers. U vrlo kratkom periodu, od nepuna dva mjeseca, učenici su konstruirali model drona, električne gitare, te mini robota i više nego uspješno obavili projektni zadatak.

Učenicima i profesorima su uručene zahvalnice i simbolični pokloni, a kao nagradu, organiziran je posjet tehnološkom parku HUB 387 u Sarajevu u utorak, 23.05.2017. godine.

U protokolarnom dijelu prisutnima su se obratili Općinski načelnik Mato Zovko, ravnatelj KŠC Don Bosco Milan Ivančević, direktorica RAŽ-a Branka Janko, Almira Kadić ispred MarketMakersa, Kenan Kesić ispred REZ-a, ravnatelj Tehničko-obrtničke škole KŠC Don Bosco Milan Antunović, te direktor Srednje mješovite škole Žepče Zijah Maličbegović.

Advertisement

Partnerima i saradnicima na projektu uručene su zahvalnice, a Općinski načelnik Mato Zovko uručio je vaučere za (samo)zapošljavanje u sektoru poslovnih usluga za koje je u sklopu projekta formiran poseban fond.

Kako je istaknuto na manifestaciji, zahvaljujući izuzetno uspješno obavljenom zadatku od strane učenika srednje škole, projekt MarketMakers u saradnji sa Općinskim načelnikom Matom Zovko, osigurati će sredstva za nabavku 3D printera za obje srednje škole u općini Žepče.

Razvojna agencija Žepče i Centar za investitore Općine Žepče nastavljaju aktivan rad na razvijanju sektora poslovnih usluga u općini Žepče, kao i razvijanju ideja mladih poduzetnika koji će svoje intelektualne usluge pružati, kako unutar, tako i izvan BH granica.

(RAŽ)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal