Poveži se putem

BiH

Zbog pucnjave u “Incognitu” u Švicarskoj uhapšen Mersed Hadžić

Objavljeno

-

Interpol Švicarske obavijestio je Interpol BiH da je u Cirihu uhapšen Mersed Hadžić, koji se tereti za pokušaj ubistva Fatmira Mujaja u sarajevskom klubu “Incognito” 16. novembra 2008. godine.
Nakon pucnjave u klubu “Incognito” Hadžić, poznat pod nadimkom Mirso Švicarac, je pobjegao iz BiH. Uhapšen je u Švicarskjoj, objavila je FTV.

Podsjetimo, ranije je Elvis Hodžić, jedan od aktera pucnjave u “Incognitu”, sklopio s Tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, te je u maju osuđen na godinu i 10 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva Fatmira Mujaja.

U međuvremenu, Kantonalno tužilaštvo odustalo je od krivičnog gonjenja Osmana Vantića, koji se također teretio za pokušaj ubistva Mujaja, te mu je Sud usljed nedostatka dokaza izrekao oslobađajuću presudu.

Jasmin Koso, koji je tokom pucnjave u “Incognitu” bio u društvu s Mujajem, također je sklopio sporazum o priznanju krivice, nakon čega je osuđen na 15 mjeseci zatvora za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, zato što je ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

Advertisement

Vijeće Kantonalnog suda Sarajevo odbilo je optužbu protiv Fikreta Kajevića u vezi s krivičnim djelom – pomoć počinitelju nakon počinjenog krivičnog djela, odnosno optužbu da je s Bahrijom Kačaporom pomogao Elvisu Hodžiću i Mersedu Hadžiću da pobjegnu nakon pucnjave.

Sa-X
Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal