Poveži se putem

Žepče

Žepačkom vrtiću “Don Ivica Čondrić” dodijeljena oznaka eTwinning škola

Objavljeno

-

Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, eTwinning Bosne i Hercegovine, objavila je da je Dječijem vrtiću “Don Ivica Čondrić” Žepče dodijeljena Oznaka eTwinning škola. Dvič je jedini vrtić u BiH s ovim priznanjem, a društvo nam pravi još 5 škola.

Ova oznaka se dodjeljuje s ciljem priznavanja urađenog rada na nivou škole.

Princip koji se nalazi iza ove oznake je taj da eTwinning želi priznati i pohvaliti uključenost, predanost, posvećenost ne samo eTwinnera koji su angažovani, već i tim eTwinning nastavnika i upravu škole.

Istakli su čestitke nagrađenim školama, kao i eTwinnerima koji su svojim predanim i kreativnim radom doprinijeli dodjeljivanju ove važne oznake svojoj školi.

Podsjećamo, etwinning je zajednica škola/vrtića u Europi. Lansiran još 2005. godine kao glavna aktivnost Evropske komisije i njenog eLearning programa, eTwinning se uspješno integrisao u Erasmus+, program Evropske unije u području obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta, već od 2014. godine. Centralna je služba za podršku, kojom upravlja European Schoolnet, odnosno međunarodno partnerstvo 31 europskih ministarstava obrazovanja, razvija programe za učenje za škole, učitelje i učenike diljem Evrope. Na nacionalnom nivou podršku eTwinningu pružaju i 38 Nacionalne službe za podršku.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal