Poveži se putem

Zavidovići

Video: Dvadesetogodišnji Zavidovićanin uhapšen zbog paljevine u kojoj je stradao hotel “Kristal”

Objavljeno

-

Obavještavamo Vas da je dana 10.12.2023. godine, došlo do izbijanja požara na objektu hotela “Kristal” vlasništvo IP “Krivaja d.o.o. Zavidovići u stečaju”, a koji je lociran u ulici Maršala Tita u Zavidovićima.

Izvršenim uviđajem na licu mjesta konstatovano je da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih počinjeno krivično djelo “Paljevina” iz člana 301. KZ FBiH, te su policijski službenici Policijske stanice Zavidovići, odmah preduzeli operativno taktičke mjere i radnje, s ciljem otkrivanja izvršioca gore navedenog krivičnog djela.

Na osnovu poduzetih mjera i radnji identifikovan je izvršilac navedenog krivičnog djela, te je dana 11.12.2023. godine u 12,55 sati, lišen slobode K.S., rođen 2003. godine iz Zavidovića, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Nakon provedene kriminalističke obrade, te prikupljenih saznanja i materijalnih dokaza, imenovani je dana 12.12.2023. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršiocu predat dežurnom kantonalnom tužiocu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Paljevina” iz člana 301. st.1 KZ FBiH, navedeno je u saopćenju Uprave policije MUP-a ZDK, koje potpisuje Samir Valentić, portparol Uprave policije MUP-a ZDK – Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje.

MUP ZDK/Zepce.ba

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal