Poveži se putem

Žepče

Članovi KUD-a “Slovo o Žepču ” u tradicionalnoj posjeti kod općinskog načelnika

Objavljeno

-

U utorak, 12.12.2023. godine, članovi KUD “Slovo o Žepču” su tradicionalno posjetili općinskog načelnika Matu Zovku. Sastanku su prisustvovali predsjednica KUD-a Zemira Mujičić, članovi KUD-a Nedim Alajbegović i Aida Pašalić, te mladi članovi Emina Pepelar, Đana Pašalić i Amina Ćatić. Sastanku je nazočio i pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

Općinski načelnik je  pohvalio rad Društva i istaknuo da su najbrojniji i najorganiziraniji KUD iz Žepča, te naveo da mu je osobito drago to što KUD okuplja sve uzraste od najstarijih do najmlađih. Također je zahvalio na očuvanju kulture i tradicije svih naroda, a posebno žepačkih Bošnjaka, kao i na promociji Općine Žepče.

Predsjednica KUD-a Zemira Mujičić se zahvalila na saradnji i potpori, te predstavila rad društva kroz proteklih godinu dana. KUD je u 2023. godini imao preko 20 gostovanja u državi i izvan države. Između ostalog sudjelovali su na 10 događaja za starije uzraste i 5 za mlađe uzraste, te su bili suorganizatori Bajramskog koncerta. Multietnička smotra folklora u sklopu Programa obilježavanja Dana općine Žepče je također bila veoma uspješna i posjećena.

„Iduće godine KUD “Slovo o Žepču ” slavi 50 godina postojanja i povodom značajnog jubileja u planu je velika trodnevna manifestacija“, poručila je predsjednica KUD-a.

Općina Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal