Poveži se putem

Sport

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar stigla u Žepče

Objavljeno

-

Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar 2014 danas je stigla na polovicu puta od ukupno 420 kilometara koje treba preći od Mostara do Vukovara. Nakon jučerašnjeg ugodnog dana uz vožnju do Kiseljaka, karavana je danas do 90 kilometara udaljenog Žepča vozila po kišnom vremenu, a zadnjih deset kilometara i po jakom pljusku.

Međutim to nije poremetilo ozračje među učesnicima, naravno, većim dijelom karavana je bila u pjevačkom raspoloženju.

Biciklističku karavanu koja broji 30-ak članova u Žepču su dočekali predsjednik BBK “Pedala” Miroslav Ilić i istaknuti član kluba, Adnan Derlić. Članovi karavane su u Žepču smješteni na dvije lokacije, jedan dio je odsjeo u motelu California a drugi dio u samom gradu.

Sutra karavana ide prema Orašju i Županji, dionica je duga oko 140 kilometara.

Na put dug 420 kilometara u ponedjeljak je krenulo 40-tak biciklista iz Mostara, Gruda, Tomislavgrada, Livna, Ljubuškog, Čitluka, Međugorja, Busovače, Metkovića, Osijeka i Vukovara i Žepča.

Pokrovitelji karavane su predsjednik FBiH Živko Budimir, Sportski savez Grada Mostara i Grad Vukovar.

Advertisement

Cilj karavane je unaprijediti prijateljske odnose između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni potpisivanjem sporazuma o prijateljstvu i saradnji, te odavanje počasti svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebno u Vukovaru.

Najstariji učesnik biciklističke karavane ima 54. godine, a najmlađi 9. godina.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal