Poveži se putem

Sport

Biciklistički savez BiH održao Godišnju Skupštinu: Najviše pehara i priznanja Adnanu Derliću – apsolutnom šampionu BiH

Objavljeno

-

U Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, jučer je tradicionalno, pred početak nove sezone, održana Godišnja Skupština Biciklističkog saveza BiH, na kojoj su dodijeljena priznanja najuspješnijim takmičarima i takmičarkama u 2016. godini.

Pehare i priznanja uručili su  Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH, i članovi upravnog odbora g. Emir Vučijak i g. Vladimir Kuvalja.

Kada je Premijer liga BiH u pitanju, pojedinačno najbolje rezultate ostvarili su: Vedad Karić (Elite), Amar Selmanović (Juniori), Husein Selimović (Kadeti), Husein Ćorić (Mlađi kadeti), Amir Bašanović (Master A), Adnan Derlić (Master B) i Zoran Tadić (Master  C), dok je ekipno prvo mjesto zauzeo BK “Zmaj od Bosne” Tuzla, ispred BK “Bihać” i BK “Pedala” Žepče.

BK „Pedala“ Žepče je treće mjesto ekipno zauzela i u Master ligi BiH u istoj disciplini.

Što se tiče brdskog biciklizma (MTB), biciklistički klub „Pedala“ Žepče, također je ostvario vrhunske rezultate. U 2016. godini naš klub je u „Master“ konkurenciji zauzeo ekipno prvo mjesto, a pobjednički pehar državnog prvaka (XCO) odnio je Adnan Derlić koji je ujedno i pobjednik premijer lige Bosne i Hercegovine u brdskom biciklizmu (Master).

Ovom prilikom, apsolutni šampion BiH, Adnan Derlić, dobio je najviše pehara, pa je tako u Žepče donio 4 lična i 2 klupska. BK Pedala, kao i svi Žepčaci i Žepčanke, mogu biti ponosni na rezultate koje je ostvario naš sugrađanin Derlić.

Advertisement

Čestitamo našem šampionu i njegovoj ekipi na vrhunskim rezultatima u jednom od najtežih sportova.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal