Poveži se putem

Žepče

Civilna zaštita Žepče: Obavijest o čišćenju snijega i leda

Objavljeno

-

Na temelju obavijesti od Federalne uprave civilne zaštite primljene dana 08.01.2019. godine, te prema podacima dobivenim od Federalnog hidrometeorološkog zavoda u narednom periodu očekuju se obilnije snježne padavine.

S obzirom na to da su našu općinu već zadesile snježne padavine ovim putem skrećemo pažnju građanstvu i pravnim licima da obavezno moraju očistiti prilaze svojim stambenim i poslovnim objektima kao i staze koje prolaze kraj njih i kojime se služe pješaci.

Također skrećemo pažnju građanima da prate stvaranje ledenica na krovovima kuća i stambenih zgrada koje mogu predstavljati realnu opasnost po njihovu sigurnost, te da ih blagovremeno uklanjaju da ne bi došlo do njihovog padanja na prolaznike.

Prema Odluci o održavanju čistoće i komunalnog reda Žepče, čišćenje snijega je obaveza svih poduzeća, radnih ljudi i građana na području općine Žepče.

Vlasnici i korisnici stambenih i stambeno-poslovnih zgrada i poslovnih prostora dužni su očistiti od snijega i leda trotoar, zatim snijeg skupiti s ivica trotoara prema ulici na takav način da se omogući nesmetan promet i prolaz pješaka.

Advertisement

Zabranjeno je bacanje snijega ispred zgrade na ulicu, zatrpavanje snijegom slivnika i šahtova, deponiranje snijega i leda u parkove i zelene površine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal