Poveži se putem

Žepče

Članovi žepačkog UABNOR-a svečano obilježili Dan državnosti BiH

Objavljeno

-

Članovi UABNOR-a općine Žepče brojnim aktivnostima i manifestacijama svečano su obilježili 25. Novembar – Dan državnosti BiH. U subotu, 23.11.2019. godine, svečanosti obilježavanja počele su na spomeniku palim borcima i antifašistima narodno-oslobodilačkog rata 1941.-1945. godina polaganjem vijenaca, te minutom šutnje i učenjem fatihe.

Okupljenim antifašistima i prisutnim građanima nadahnutim i emotivnim govorom, te kratkim historijskim časom, obratio se prof. Nedžad Hodžić, šaljući poruke tolerancije i uvažavanja, poštivanja jednakosti i pravičnosti sa osvrtom na dostignuća i ostavštine iz NOB-a i socijalističke revolucije.

U nedjelju, 24.11.2019. godine antifašisti Žepča odlaskom u Mrkonjić Grad, sa mnogobrojnim prijateljima iz Udruženja iz svih republika bivše Jugoslavije, nakom polaganja vijenaca i cvijeća, prisustvovali su časovima historije na kojima su govorili brojni predstavnici Udruženja, predstavnici SABNOR-a BiH, te preživljeli učesnici NOB-a.

Brojni antifašisti kažu da odluke ZAVNOBIH-a tada donesene i dalje žive.

Novembarski dani antifašizma završeni su u Zenici gdje su mladi članovi UABNOR-a općine Žepče učestvali kao polaznici “Škole antifašizma” u organizaciji SABNOR-a ZDK.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal