Poveži se putem

Žepče

Crveni križ FBiH: Žepču 26.000 KM za sanaciju stambenih jedinica

Objavljeno

-

Crveni križ Federacije BiH uplatit će općinama Maglaj, Zenica, Zavidovići, Žepče, Olovo i Doboj-Jug donirana sredstva u ukupnom iznosu od 162.000 KM, koja su prikupljena tokom dosadašnjih aktivnosti u akciji solidarnosti na ime sanacije i opremanja stambenih jedinica građana nastradalih u poplavama i klizištima.

Predstavnici Crvenog križa FBiH danas su s načelnicima općina i organizacijama Crvenog križa općina Maglaj, Zenica, Zavidovići, Žepče, Olovo i Doboj-Jug potpisali sporazume o saradnji i zajedničkoj realizaciji projekta sanacije.

Općini Maglaj će Kantonalna organizacija Crvenog križa uplatiti 52.000, Zenica će dobiti 28.000, Žepče 26.000, općine Zavidovići i Olovo po 20.000, a općina Doboj- Jug 16.000 KM.

Sredstva su već uplaćena na račun Crvenog križa ZDK-a i bit će operativna kada općinske službe dostave konkretne naloge za sanaciju ili opremanje stambenih jedinica građana nastradalih tokom protekle prirodne nepogode u maju.

-Crveni križ FBiH će osim ovog iznosa Općini Maglaj uplatiti i 100.000 KM za sanaciju javnih preduzeća i javnih objekata – rekao je Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa FBiH.

Advertisement

Ova sredstva Općina Maglaj utrošit će za nabavku specijaliziranih vozila prema potrebama gradskih komunalnih službi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal