Poveži se putem

Kultura

Foto: Održano “Še'ersko prelo 2014”

Objavljeno

-

U nedjelju, 13. 07. 2014. godine, u organizaciji HKUD“Gromovnik“ i uz pomoć Župnog ureda sv. Ilije Proroka iz Novog Šehera je održana tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija pod nazivom „Zapjevajmo veselo u Še'eru-Še'ersko prelo 2014.“.

I ove godine, preko 1000 posjetitelja uživalo je u petosatnom programu koji je počeo sa izložbom i degustacijom tradicionalnih hrvatskih jela i pića novošeherskog kraja. Nakon toga, program su otvorili domaćini, HKUD“Gromovnik“, a poslije njih, nizali su se nastupi članova KUD-ova iz Novog Grada (RH), župe Grab kod Trilja(RH), Pučke pjevačke skupine iz Neorića (zaleđe Splita) i brojnih drugih izvornih skupina iz maglajsko-žepačkog kraja i inozemstva.

Brojna publika je s oduševljenjem pratila nastupe svih izvođača, a najviše pozornosti su privukli KUD-ovi iz Dalmacije i Slavonije. Uz „Slavonski bećarac“, dalmatinsko „Gluho kolo“, kola iz opere J. Gotovca „Ero s onoga svijeta“ i atraktivnu Šijavicu, posjetitelji su uživali u tradicionalnim izričajima naših gostiju.

Gromovnici su i ove godine na najbolji način predstavili svoj, novošeherski kraj kroz pjesmu, igru i kola, a osobito kroz dobru organizaciju cijelog programa.

I ovaj, simbolični susret Slavonije, Dalmacije i Bosne u Novom Šeheru je uspostavio trajna prijateljstva i otvorio nove puteve međusobne suradnje na polju kulture.

Še'ersko prelo je podržalo i Federalno ministarstvo kulture i sporta, Wine shop „Povratak“ Žepče i brojni drugi sponzori, a medijski promotori su bili RTV Maglaj, portali : Maglaj.net, Žepce.Ba, Novi Šeher i drugi.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal