Poveži se putem

Žepče

Da li u Žepče dolazi “Lidl”?

Objavljeno

-

Nakon špekulacija i priča koje kruže u posljednje vrijeme Žepčaci su se jako obradovali kada su čuli da u Žepče dolazi jedan od najpopularnijih trgovačkih lanaca u regionu “Lidl”.


Obzirom da je na području naše općine vrlo mala i slaba konkurentnost, te da monopol nad cijenama drži samo par kompanija, kao i da smo osuđeni na to da nam je u odnosu na susjedne općine i gradove potrošačka korpa skuplja za 20 i više posto, Žepčaci su rado prihvatili vijest o mogućnosti dolaska još jednog velikog trgovačkog centra.


Međutim, euforija nije trajala dugo.
Naime, na društvenim mrežama i pojedinim portalima se pojavila vijest da do toga možda i neće doći jer je prekinut postupak licitacije za kupovinu zemljišta gdje bi trebao biti lociran pomenuti centar.
Građani su, osim same konkurentnosti i mogućeg pada cijena osnovnih životnih potrepština, ogorčeni i činjenicom da je vrlo vjerovatno da neće doći ni do upošljavanja velikog broja naših sugrađana. Obično veliki centri uposle od 70 do 100 radnika i tako riješe egzistenciju mnogih domaćinstava, da ne pričamo o tome da je to investicija od preko 5.000.000 KM za našu općinu.


Eh sad, da li nam je u cilju da otjeramo i ovo malo što nas je ovdje ostalo, ili da napravimo povoljnu klimu kako da zadržimo mlade, a i one malo starije koji već uveliko razmišljaju da napuste svoja ognjišta idući “trbuhom za kruhom”?!


Ne znamo kako će završiti ova fama oko “Lidla”, ali ćemo u narednom periodu tražiti odgovore na sva ova pitanja, nesuglasice i špekulacije koje kolaju žepačkom kotlinom.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal