Poveži se putem

Žepče

Potpisan Ugovor o nastavku uređenja obaloutvrde na rijeci Bosni u 2024. godini

Objavljeno

-

15.01.2024. godine općinski načelnik Mato Zovko i direktor Agencije za vodno područje rijeke Save, Sejad Delić su potpisali Ugovor o izvođenju radova  na uređenju vodotoka rijeke Bosne kroz središte grada.

Ukupna vrijednost Ugovora iznosi 398.736,00 KM. Cjelokupan iznos sredstava je osigurala Agencija za vodno područje rijeke Save.

Postupak javne nabavke i izbor izvođača radova je izvršila Agencije, gdje je kao izvršitelj radova izabrana tvrtka GRADNJA 1 d.o.o. Tešanj.

Prema potpisanom ugovoru radovi će se vršiti na desnoj obali rijeke Bosne, uzvodno od posljednje završene dionice, u naselju Preko.

Osnovni cilj izgradnje ove dionice je zaštita stambenih objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini rijeke i izloženi su konstantnoj opasnosti od poplava. Radovima bit će obuhvaćeno i uređenje ušća potoka „Orlovik“. Početak radova bit će prilagođen vremenskim uvjetima.

Agencija za vodno područje rijeke Save do sada je financirala uređenje 1.750 metara obale rijeke Bosne u urbanom dijelu općine Žepče. Završetkom ovih radova bit će uređeno gotovo 2 kilometra obaloutvrde u vrijednosti od 2.000.000,00 KM.

Advertisement

Zahvaljući odličnoj suradnji Općine Žepče i Agencije za vodno područje rijeke Save, nastavak gradnje obaloutvrde duž rijeke Bosne će dodatno unaprijediti i ojačati infrastrukturu s ciljem sprječavanja poplava, kao i očuvanja ekosustava ovog područja.

Projekt nastavka gradnje obaloutvrde će pridonijeti boljoj zaštiti od mogućih poplava radi povećanja stabilnosti i sigurnosti riječnog korita. Produžena i uređena obaloutvrda će pružiti veći prostor za rekreaciju građana, stvarajući ugodno okruženje za šetnje i odmor u središtu grada.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal