Poveži se putem

ZDK

Dogovorena izgradnja nove zgrade ŠPD-a u Nemili

Objavljeno

-

U Nemili će uskoro početi gradnja poslovne zgrade koja će biti u vlasništvu Šumsko privrednog društva (ŠPD) Zeničko-dobojskog kantona. U ŠPD-u planiraju, da nakon završetka radova, otvore poslovnicu, s obzirom da nemilski kraj ima bogato šumsko gazdinstvo.

Ovaj projekat dogovoren je na sastanku kojem su prisustvovali Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, Ešef Džafic, izvršni direktor Autocesta FBiH, Mirsad Heleg predstavnik gradske uprave Zenica, Alen Kapkovic, kantonalni zastupnik i Mušija Ahmed, predsjednik mjesne zajednice Nemila.

  • ŠPD u dogovoru sa predstavnicima mjesne zajednice Nemila ima obavezu da pronađe lokaciju na kojoj će biti izgrađena zgrada. Gradska uprava se obavezala da će u što kraćem roku prikupiti neophodne dozvole za gradnju, a JP Autoceste FBiH će finansirati cijeli projekat – kaže Vinko Marić, resorni ministar.

Poslovna zgrada ŠPD-a imat će površinu od oko 300 metara kvadratnih, a zbog izgradnje trase koridora Vc, stara zgrada je morala biti porušena.

Pres služba ZDK

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal