Poveži se putem

Privreda

Edin Jabandžić: Cijena piletine bi se mogla smanjiti

Objavljeno

-

U Bosni i Hercegovini poskupile su osnovne životne namirnice, a čini se da će iznos mesa ostati isti.

Kako je za portal „Avaza“ kazao Edin Jabandžić, potpredsjednik peradara situacija sa žitaricama na tržištu je trenutno stabilna.

Olakšati građanima

– Srbija je odobrila i za sljedeći mjesec kvote kojim će biti obezbijeđeno redovno snabdijevanje tržišta BiH. Cijene žitarica su već neko vrijeme od same dozvole za izlaz u blagom padu i to se prenijelo i na gotove proizvode – rekao je Jabandžić.

Smatra da u narednom periodu ne bi trebali doći do promjene cijena na više.

– Po našim procjenama, cijena piletine će biti ova ili nešto blago opadati, pošto nam dolazi žetva pšenice, ječma i nadamo se da ćemo biti u prilici da dodatno spustimo cijene kako bi olakšali pristup pilećem mesu – istakao je on.

Trenutne cijene

Trenutne cijene piletine zavise od kupca do kupca. Kazao je da je cijena piletine od 10, 11 KM pileći file, pileće meso 4,50 do 5 KM, batak također. To zavisi koliko se koji kupac odluči, ali se cijene kreću u tom krugu.

Advertisement

– Nisam siguran da li će poskupiti drugo meso. Sezona je dobra. Žitarice su dobre. Ja se nadam da ne bi trebalo doći do bilo kakvih poskupljenja – zaključio je Edin Jabandžić za portal „Avaza“.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal