Poveži se putem

Privreda

Osvajači tržišta – Od Ivlja do Evrope

Objavljeno

-

||||

Kompanija „AM Inter Stil“ koja proizvodi kuhinje i drveni namještaj, poput najuspješnijih svjetskih komapnija, osammdesetih godina krenula je iz garaže, iz zaseoka Ivlje koje je u sastavu Željeznog Polja. Biznis se danas proširio, pa ova firma posluje širom Evrope.

U Donjoj Golubinji, neposredno uz magistralnu cestu, otvoren je salon namještaja i bijele tehnike. Zanimljivo je da se kompletna proizvodnja odvija u Donjoj Golubinji, a namještaj koji se proizvodi u „AM Inter Stilu“ osvaja tržište Evrope.

– Pored ovog salona, imamo salon u Žalecu kod Celja i Zavidovićima. Orjentisani smo na proizvodnju kuhinjskog namještaja po mjeri i imamo ambiciju da se i dalje širimo – objašnjava Mirzet Efendić, pomićnik direktora ovog uspješnog preduzeća.

Kupci su prepoznali kvalitet i intuitivnost menadžmenta ovog preduzeća, pa mušterije u Austriji i Njemačkoj znaju da uzviknu; „O mein Gott, können die Bosnier so was wirklich herstellen“.

Direktor preduzeća Admir Aganović ističe u duhu njemačke krilatice, da je namještaj proizveden u Bosni i da mu gode pozitivne reakcije kupaca. Sada se nostalgično prisjeća osamdesetih godina, kada je sa ocem Fehimom krenuo prve obrtničke poslove iz male garaže u selu Ivlje koje je u sastavu Željeznog Polja.

Advertisement

– 2001. godine smo došli u Donju Golubinju a već od 2005. godine registrovali smo preduzeće. Vjerujem da se poštenim radom i zalaganjem može postići uspjeh. Trenutno zapošljavamo petnaest radnika. Kuhinje po mjeri su ono po čemu smo najpoznatiji ali široka je lepeza naših proizvoda – kaže Admir Aganović, direktor „AM Inter Stila“.

Brojni posjetioci juče su imali priliku da vide namještaj koji je kreiran i proizveden u Donjoj Golubinji a u prodaji je i bijela tehnika slovenačkog brenda „Beko“.

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal