Poveži se putem

Žepče

Evropski pokret u BiH: Općini Žepče priznanje “Najtolerantnija lokalna zajednica u BiH“

Objavljeno

-

U ponedjeljak, 18.12.2017. godine u Sarajevu, u Parlamentarnoj Skupštini BiH, Evropski pokret u Bosni i Hercegovini organizirao je Treći poslovni forum u okviru kojeg je dodijelio nagrade istaknutim pojedincima i kolektivima za doprinos jačanju puta BiH ka Evropskoj uniji i društvenih odnosa u BiH.

Tokom svečane akademije pod nazivom “Vrijeme je za Evropu“ Općini Žepče je dodijeljeno priznanje za “Najtolerantniju lokalnu zajednicu u BiH“.

Priznanje je primio načelnik Mato Zovko koji je zahvalio organizaciji EPuBiH što je prepoznala zalaganja općine Žepče u nastojanju da ova lokalna zajednica postane mjesto dobrog života i suživota za sve njezine građane, te da je ovo priznanje je svakoj Žepčanci  i Žepčaku.

Tokom svog obraćanja načelnik Zovko je upoznao prisutne s tokom integracije Općine Žepče, koja je prešla „trnovit“ put do današnjih dana, a danas ova općina posjeduje Certifikat za povoljno poslovno okruženje – BFC.

„Na nama je svima, i na meni kao načelniku, i svakoj Žepčanki i Žepčaku, da radimo na tome da budemo općina gdje ćemo imati razumijevanja jednih za druge i moramo jedni druge uvažavati“, naglasio je načelnik Zovko.

Advertisement

Podsjećamo od strane Evropskog pokreta u BiH, načelnik Općine Žepče Mato Zovko dobio je priznanje „Načelnik vizionar BiH decenije 2004.-2014.“, koje mu je uručeno u Sarajevu 9.  maja 2014. godine, na Dan Evrope.

Priznanje EPuBiH, pored ostalih, dobili su državni ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, ministrica okoliša i turizma FBiH Edita Džapo, te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić i mnogi drugi.

Trećem forumu u organizaciji Evropskog pokreta u BiH u Sarajevu prisustvovali su mnogi ambasadori, kao i Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko, te predstavnici političkog i javnog života naše zemlje.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal