Poveži se putem

ZDK

Vlada ZDK: Postignut dogovor o Kolektivnom ugovoru sa doktorima medicine

Objavljeno

-

Tim Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koji je predvodio Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH –KP ZDK su nakon pregovora postigli dogovor o svim bitnim elementima Kolektivnog ugovora između ovog sindikata i Vlade ZDK

U četvrtak, 21.12.2017. godine u 13,00 sati, u Uredu Miralema Galijaševića, premijera Zeničko-dobojskog Kantona će biti upriličeno potpisivanje Sporazuma o usaglašavanju teksta Kolektivnog ugovora između Vlade ZDK i Nezavisnog strukovnog  sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH –KP ZDK.

Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona je izrazio zadovoljstvo što je postignut sporazum i sa  Nezavisnim strukovnim sindikatom radnika zaposlenih u zdravstvu u Federaciji BiH –KP ZDK, nakon što je već potpisan Kolektivni ugovor sa Samostalnim strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije.

Na ovaj način Vlada ZDK je ispunila obećanje da će u mandatnom periodu poboljšati socio-ekonomski status zaposlenih u zdravstvu kao i uvjete rada.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal