Poveži se putem

Žepče

Posljednji ispraćaj – Žepče oplakuje nastradale mladiće

Objavljeno

-

Žepče oplakuje prerano ugašene živote 21-godišnjih mladića koji su prekjučer podlegli povredama nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu M-17 u Poljicima kod Maglaja. Na mjesnom groblju Vučica u mjestu Lupoglav kod Žepča jučer je sahranjen Kopić, dok će danas na groblju Novi Šeher biti obavljen sprovod Antolovića.

 

Školski drugovi

Majka Dragica i otac Niko, te braća i sestre, stojeći pored bijelog sanduka, sa suzama u očima i u nevjerici da Marina više nema, primali su riječi utjehe od rodbine, prijatelja i komšija koji su došli da isprate nesretnog mladića na bolji svijet.

Mladići su radili u firmi “Čutuk” iz Žepča, a kobnog jutra krenuli su u Teslić na radni zadatak da servisiraju predajnik koji se pokvario usljed vremenskih nepogoda. Zbog ove tragedije jučer je Mato Zovko, načelnik općine Žepče, koji je prisustvovao sahrani, proglasio dan žalosti na području Žepča. Zastave na svim javnim ustanovama bile su spuštene napola koplja.

Advertisement

O poginulim mladićima u Žepču su svi imali samo riječi hvale. Kažu da su bili nerazdvojni od srednjoškolskih dana. Nastradali Antolović se prije nekoliko dana zaručio, te se planirao dogodine ženiti, a skoro iste planove imao je i Kopić.

Odgođen “Božićni sajam”

Jučer je odgođeno otvorenje “Božićnog sajma”, a sve da bi mještani Žepča pokazali poštovanje prema ožalošćenim porodicama. Školske prijatelje stradalog Kopića posebno boli činjenica da su prošle godine u teškoj nesreći koja se dogodila između Maglaja i Žepča izgubili još jednog druga iz razreda, i to Olivera Hrkaća, kada je došlo do sudara Mercedesa i Land Cruisera. Osim njega, poginule su još dvije djevojke.

Bili uzorni učenici

Srednju školu su završili u Katoličkom školskom centru u Žepču Don Bosco, smjer elektroinstalateri. Profesori za obojicu kažu da su bili uzorni i primjerni učenici

(Avaz.ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal