Poveži se putem

Sponzorirani članci

FIS d.o.o. je ponosni nosilac međunarodnog certifikata “Customers’ Friend – Vrhunska izvrsnost”

Objavljeno

-

Četvrta je ovo godina zaredom da je FIS d.o.o. ponosni nosilac prestižnog međunarodnog certifikata “Customers’ Friend”, koji se dodjeljuje isključivo kompanijama spremnima da se obavežu na uzoran odnos prema svojim kupcima.

04. februar 2019. – Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini sa sjedištem u Vitezu – FIS d.o.o. kontinuirano se obavezuje kroz program “ICERTIAS – Customers’ Friend” poštovati svakog svog kupca te djelovati u skladu sa svojim sloganom „Kupujte sa zadovoljstvom“ te svojim kupcima pružiti iznimno zadovoljstvo i doživljaj kupovine.

Napori kompanije FIS d.o.o. da kupcu pruži izvrsno korisničko iskustvo kupovine kroz kvalitetne proizvode, fer cijene i ljubazan odnos prepoznat je od međunarodne kompanije ICERTIAS 2015. godine, kada je FIS-u dodijeljena međunarodna nagrada Customers’ Friend odnosno Prijatelj kupaca.

FIS od samih početaka svog djelovanja kontinuirano ustraje biti društveno odgovorna kompanija, koja poštuje svakog svog kupca, zaposlenika i poslovnog partnera te nastoji svojim poslovanjem pozitivno doprinositi cjelokupnoj zajednici u kojoj živi i radi, što potvrđuje četiri godine zaredom i ovo priznanje.

Certifikat Customers’ Friend je prestižno međunarodno priznanje koje se dodjeljuje isključivo kompanijama i organizacijama spremnima da se obavežu na uzoran odnos prema svojim kupcima. Kako bi se kvalificirali za zlatnu medalju “Customers’ Friend”, organizacije nominirane u okviru ovog programa prolaze strog proces analize, koja uključuje niz provjera koje provodi organizacija ICERTIAS.

Advertisement

U sklopu analize za certifikaciju Customers’ Friend, FIS d.o.o. je prošao kroz detaljan proces istraživanja i verifikacije od međunarodne organizacije ICERTIAS, a koji je temeljen na četiri glavna analitička “stupa”:

 1. Ugled
 2. Komunikacija i društvene mreže
 3. Korisničko iskustvo
 4. Povjerenje

Svaki od ovih analiziranih “stupova” podijeljen je na dodatne podgrupe koje se pojedinačno vrednuju. Naprimjer, Ugled se ocjenjuje na temelju odvojenih podgrupa: Odnos s kupcima,
Podrška korisnicima, Odnos sa zaposlenicima, Odnos s poslovnim partnerima, Inovacija, Finansijska stabilnost, Kvalitet proizvoda i usluga na tržištu, Konkurentnost i Društvena odgovornost.

U Komunikaciji i društvenim mrežama procjenjuju se tri podgrupe:

 • Odnosi s medijima
 • Digitalna komunikacija
 • Klasični kanali komunikacije

U Korisničkom iskustvu procjenjuje se pet podgrupa:

 • Intuitivnost
 • Jednostavnost
 • Brzina
 • Trajnost
 • Dostupnost

U posljednjoj grupi ocjenjuju se:

 • Kompetencija
 • Pouzdanost
 • Integritet
 • Transparentnost

Kako bi bili nagrađeni certifikatom “Customers’ Friend”, FIS d.o.o. je bio ocijenjen u ukupno 21 kategoriji u toku procesa analize. Svaka kategorija rangirana je ocjenom od 1 (najniža) do 5 (najviša). Zahvaljujući postignutim izvrsnim ocjenama FIS d.o.o. je legitimno stekao pravo na status “Customers’ Friend – Vrhunska izvrsnost”.

Potpisivanjem službene deklaracije Customers’ Friend, koja obavezuje kompanije na održavanje izvrsnog odnosa sa svojim kupcima, partnerima i zaposlenicima – FIS d.o.o. je ispunio sve uvjete u cijelosti kao nosilac prestižnog međunarodnog statusa i priznanja “Customers’ Friend – Vrhunska izvrsnost”.

„Drago nam je da već četvrtu godinu zaredom dobivamo priznanje ‘Prijatelj kupaca’ od ovako renomirane organizacije kao što je ICERTIAS. Sva naša pažnja i energija, sve naše poslovne aktivnosti usmjerene su i provode se s jednim jedinim ciljem, a to je zadovoljan kupac. Stoga, hvala našim vjernim kupcima, hvala ICERTIAS-u, što su nas prepoznali kao kompaniju koja zaslužuje i koja će s ponosom nositi ovu medalju vrhunske izvrsnosti“ – kaže Dijana Brkan, voditeljica marketinga FIS-a.

O FIS-u d.o.o.

Početak uspješnog poslovanja i velikog trgovačkog lanca dešava se 1995. godine u porodičnoj kući unutar koje je organizirana trgovina na malo, a potom i veleprodaja. Od tada do danas FIS je prerastao u kompaniju koja zapošljava više od 3.300 djelatnika, nudi svojim kupcima više od 250.000 artikala, s više od 15 trgovačkih lanaca diljem Bosne i Hercegovine i tri u Republici Hrvatskoj.

Za FIS je kupac u središtu svega i upravo to smatraju ključem svog uspjeha. Poštujući kupca -njegove želje i potrebe, uz jasnu viziju razvoja i neskrivenu ambiciju da koriste vlastite kapacitete i mogućnosti, postali su jedan od vodećih domaćih prodajnih lanaca. Svjesni svoje pokretačke snage, ostaju na trajnom opredjeljenju da mladim i obrazovanim kadrovima svih profila pruže mogućnost za zaposlenje u dinamičnom i prosperitetnom okruženju u domaćoj kompaniji.

O ICERTIAS-u – International Certification Association GmbH

ICERTIAS je privatna, politički nezavisna međunarodna organizacija za istraživanje tržišta i certifikaciju, koja otkriva, potvrđuje i nagrađuje vodeće kompanije, proizvode i usluge, usmjeravajući potrošače širom svijeta na najbolje što tržište može ponuditi.

Sa svojim certifikacijskim programima Best Buy Award, QUDAL – QUality meDAL i Customers’ Friend ICERTIAS je trenutno prisutan u više od 40 zemalja na pet kontinenata. Osnovana u Švicarskoj 2011. godine, organizacija ICERTIAS registrirana je kao “ICERTIAS – International Certification Association GmbH” u Trgovačkom registru kantona Zürich.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal