Poveži se putem

Kultura

Danas 4. “Književnoumjetnički susreti” u organizaciji Opće biblioteke Žepče

Objavljeno

-

JU Opća Biblioteka Žepče poziva sve građane, ljubitelje književnosti i sve one koji se žele dobro zabaviti, na Književno-umjetničke susrete koji će se održati danas, u subotu 09.02.2019. godine od 18 sati u Gradskoj kavani u Žepču.

Učesnici ovogodišnjih susreta su dr. Ismet Ovčina, doc.dr. Adijata Ibrišimović – Šabić, dr. Melida Travančić i Adisa Žero, moderatorica je dugogodišnja prijateljica Biblioteke Žepč,e prof. Bedita Islamović, a u muzičkom dijelu programa goste će zabavljati bend Etno Trans.

Projekat „Književnoumjetnički susreti“ provodi se već četvrtu godinu zaredom. Kroz različite manifestacije imali smo priliku ugostiti  književnike, akademske slikare, glazbenike i kulturnoumjetnička društva iz naše države.

Advertisement

Cilj ove tradicionalne manifestacije je očuvanje čitalačke kulture, knjige u svom izvornom obliku, zatim osiguravanje pristupa znanju i informacijama, cjeloživotnom učenju i naučnoistraživačkom radu  kao i promoviranje kulture te očuvanje kulturne baštine i tradicije naroda Bosne i Hercegovine.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal