Poveži se putem

BiH

Istraga protiv bivšeg direktora Šumarije u Doboju – Vukašin krao i lišće sa drveća

Objavljeno

-

Dobojlije imaju običaj reći da je Vukašin Suvajac, bivši direktor Šumskog gazdinstva Doboj, u vrijeme dok je bio direktor tog javnog poduzeća – isjekao šumu za narednih stotinu godina. Ogromne količine tehničkog drveta, i to najveći dio posječenog, sa područja kojim to šumsko gazdinstvo upravlja, odvezene su u derventsku firmu „Drvoprerada Đurić“ čiji vlasnik je Pero Đurić.

Okružno javno tužilaštvo u Doboju, pokrenulo je istragu protiv bivšeg direktora Šumskog gazdinstva Doboj, Vukašina Suvajca ali još nije poznato da li je predmet opservacija u kontekstu osumnjičenog i Pero Đurić, jedan od najbogatijih biznismena iz Dervente.

Nije poznato na koje ključne dokaze se oslanja tužilaštvo ali je uočljivo da je „Drvoprerada Đurić“ bez ikakvog pisanog Ugovora, u periodu od 2015-2017. godine preuzela velike količine oblovine.

Koliki su razmjeri štete, još uvijek se istražuje a kompletan posao krađe i nezakonite prodaje drveta dešavao se u trojcu: Pero Đurić, Vukašin Suvajac i tadašnji tehnički direktor Darko Vidojević.

Da se radi o klasičnoj krađi, potvrđuje naš izvor blizak istrazi jer „Drvoprerada Đurić“ je u isto vrijeme bila angažovana na sječi drveta za potrebe Šumskog gazdinstva i kupac tehničkog drveta.

Advertisement

– Dok će običan čovjek krivično odgovarati za nezakonitu sječu nekoliko metara ogrjevnog drveta, oni su pokrali milione i sada će pokušati da zaustave istragu, a krali su i lišće sa drveća – tvrdi Dalibor Lazić iz Doboja.

On kao i većina prosječnih stanovnika sumnja da će se utvrditi prave razmjere pljačke i da je simptomatično da je u vrijeme zloupotrebe položaja, Suvajac bio u užem rukovodstvu SNSD-a. Navodno je bio „pod zaštitom“ bliskog Dodikovog saradnika Uroša Gostića.

Šumsko gazdinstvo Doboj obuhvata područje jedanaest opština.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal