Poveži se putem

Žepče

Foto i video: Bajkeri dopremili pet šlepera pomoći u Žepče

Objavljeno

-

Nakon što je organizacija Biker-Brummi-Hilfe e.V. u saradnji sa organizacijama Eurobiker Charity Croatia i Eurobiker BiH, a posredstvom Moto-kluba United iz Žepča i OO Crvenog križa Žepče 01.10.2014. godine, u Doboj i Žepče dopremila tri šlepera školske opreme, namještaja za učionice, informatičke opreme, opreme za sportske dvorane itd., od čega su dva šlepera stigla u Žepče, danas, u utorak 19.05.2015. godine, dopremljena je još jedna veoma vrijedna donacija.

Naime, pomenute organizacije, danas su u Žepče, od ukupno 16 šlepera, dopremile 5 šlepera donacije u opremi za dvije žepačke ustanove, Dom zdravlja i SMŠ Žepče.

Moto-klub “United” Žepče i Općina Žepče, ovom prilikom su upriličili doček i prijem svim gostima i donatorima, te uz bogat kulturno-zabavni program pokazali veliku zahvalnost i gostoprimstvo.

Prema riječima žepačkih bajkera, izmeđuostalog, ovi humanitarci su poklonili korištenu opremu za bolnice, medicinske aparate, školski namještaj i školski inventar, opremu za djecu, rublje i korištenu odjeću iz Njemačke, koja je sva donirana od strane različitih bolnica, praksi, škola i mnogih pojedinačnih osoba iz cijele Njemačke u vremenu od oktobra 2014. do maja 2015.

Akcija se sprovodi pod visokim pokroviteljstvom Martina Schulz-a (Euro parlament), dr.Joachima Gauck-a (Deutscher Bundestag), Zlatka Komadine (Primorsko-Goranski župan), Danijela Marušića (Brodsko-posavski župan), Zlatka Bogovića (Gradonačelnik N.Gradiške), Vojka Obersnela (Gradonačelnik Rijeke) i Mateo Zovko (Načelnik Općine Žepče).

Advertisement

Ovu donaciju je dovezao i lično uručio predsjednik organizacije Biker-Brummi-Hilfe e.V. dr. Hermman Munzel sa svojim saradnicima.
Gospodin Munzel je i do sada mnogo pomagao ugroženim područjima širom jugoistočne Evrope, a obzirom da je penzionisani neuro-hirurg, većina donacije je usmjerena upravo žepačkom Domu zdravlja sa stacionarom.

“Ove godine poslao sam upite na 580 bolnica u Njemačkoj, ovi kamioni su njihov odgovor”, rekao je Hermann Munzel, liječnik iz Njemačke.

Načelnik Zovko je poželio dobrodošlicu uz veliku zahvalnost, prije svega, gospodinu Munzelu, a onda i svim akterima današnje priče. Pohvalio je i organizacije Eurobiker-a iz BiH i Hrvatske, te naglasio da je i do sada imao izuzetnu saradnju sa žepačkim Moto-klubom United, a upravo radi ovakvih akcija će i u narednom periodu pomagati žepački moto-klub na čijem čelu je Goran Lučić – Kica.

Šta reći više, nego samo HVALA VAM bajkeri, dokazani humanitarci!

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal