Poveži se putem

Žepče

Foto: Mnogobrojnim aktivnostima u Žepču obilježen Tjedan/nedjelja Crvenog križa

Objavljeno

-

Protekli tjedan obilovao je aktivnostima u našem gradu. Prednjačili su crvenokrstaši sa obiljem različitih aktivnosti. Nakon što je usvojen plan aktivnosti svih struktura Općinske organizacije Crvenog križa Žepče, u povodu obilježavanja Tjedna Crvenog križa na svečanoj sjednici Predsjednštva 08. 05. 2015. godine, krenula je realizacija planiranih aktivnosti.

Prva aktivnost je bila podjela prehrambeno-higijenskih paketa najugroženijim na području naše općine. Ova aktivnost je krenula od prvog dana obilježavanja Tjedna Crvenog križa i trajala je punih 7 dana. Podjeljeno je na desetine paketa.

U narednoj aktivnosti smo mogli vidjeti timove njegovateljica Crvenog križa Žepče u akciji besplatnog mjerenja nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. Akcija se odvijala u ljetnoj bašti Gradske kafane u centru grada i trajala je od 09.00 do 16.00. U ovoj akciji su pregladane 93 osobe sto je rekordan broj u do sada sličnim aktivnostima.

Naredni dan su mladi volonteri Crvenog križa Žepče, na čelu sa predsjednicom Organizacije mladih CK Žepče Magdalenom Penava, radili akciju ulične prodaje markica Crvenog križa. Ponovo rekordan rezultat, prodali su 506 markica u toku trajanja akcije. Akcija je trajala od 09.00 do 17.00.

Zanimljivu aktivnosti su opet uradili mladi volonteri CK Žepče. Radili su javnu diseminaciju na ulicama naše grada. Širili su osnovne principe i konvencije Crvenog križa slučajnim prlaznicima, razgovarali i informisali sugrađane o vrijednostima, historijatu i principima Crvenog križa u parkovima, ljetnim baštama i javnim institucijama. Po njihovoj procjeni razgovarali su sa oko 250 naših sugrađana.

Advertisement

Zanimljivo je, kažu, bilo i prilikom diseminacije sa učenicima osnovne i srednje škole. Diseminaciji su prisustvovala 63 učenika koji su ovom prilikom izrazili želju da postanu dio pokreta i članovi Organizacije mladih Crvenog križa Žepča.

Dva tima njegovateljica Crvenog križa Žepče su, također, imali aktivan tjedan. Njegovateljice su posjetile dvije porodice koje su u potrebi za kućnom i medicinskom njegom. Ovom prilikom su uručeni i prehrambeno-higijenski paketi te pružena psihosocijalna podrška tim poodicama. Njegovateljice su u našem gradu već postale brend, te u Crvenom križu Žepče ističu kako su ponosni postignutim rezultatima njegovateljica.

Posljednji dan obilježavanja Tjedna Crvenog križa opet su mladi bili u akciji. U ovoj akciji rađene su terenske posjete porodicama u socijalnom statusu te starim i iznemoglim osobama. Urađeno je 6 terenskih posjeta, dvije u MZ Gornja Ozimica, i po jedna u MZ Vinište, Bistrica, Preko i MZ Grad. Osim uručenih prehrambeno-higijenskih paketa, mladi su proveli po par sati sa porodicama koje su posjetili, radili kućne poslove koje sami nisu u stanju da urade, te proveli određeno vrijeme sa tim porodicama u razgovoru pružajući im prijeko potrebnu podršku.

Zadnja ali i izuzetno važna aktivnost u obilju aktivnosti Crvenog križa Žepče, u povodu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, bila ja akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija je sprovedena u bolnici u Žepču u trajanju od 08.00 do 12.00 i skupljeno je 30 doza krvi.

U Crvenom križu Žepče kažu da je za njih svaki tjedan Tjedan Crvenog križa i da se njihove aktivnosti nastavljaju i dalje, bez namjere da prestanu da rade i da se bave poslom koji najbolje umiju da rade-humanitarnim radom. U mnogim vijestima koje možete pronaći na našim stranicama možete da vidite kratke video inserte o urađenima aktivnostima našeg Crvenog križa Žepče.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal