Poveži se putem

Žepče

Foto: Na sportkom igrališu u Zeničkom Putu održane 2. Dječije sportske igre “Vratimo osmijeh”

Objavljeno

-

Dana 08.08.2015. godine u organizaciji Mjesne zajednice Zenički Put, a uz pomoć Općine Žepče i Udruge za održiv razvoj UzoR Žepče, održane su 2. Dječije sportske igre pod nazivom „Vratimo osmijeh„. Na igrama su sudjelovale četiri mjesne zajednice Općine Žepče i to MZ Zenički Put, MZ Ciglene, MZ Preko i MZ Grad Žepče.

Igre su održane na igralištu MZ Zenički Put, a otpočele su svečanim postrojavanjem sudionika igara. Sportske igre su održane u malom nogometu i odbojci na pijesku.

Predsjedavajući općinskog vijeća Žepča, Muhamed Jusufović, ispred općinskih vlasti, pozdravio je sudionike igara, te podržao nastavak ove manifestacije i neredne godine uz tendenciju porasta broja mjesnih zajednica koje će uzeti učešće na igrama.

Nakon cjelodnevnih nadmetanja, prvo mjesto u malom nogometu u mlađoj kategoriji osvojila je ekipa Luke 2 MZ Ciglene, a drugo mjesto je osvojila ekipa MZ Zenički Put 2. U većoj kategoriji prvo mjesto osvojila je ekipa Varošište iz MZ Zenički Put, drugo mjesto je ekipa MZ „Zenički Put 1„, dok su ekipe MZ Preko i ekipa „Luke 1“ iz MZ Ciglane podijelile treće mjesto. Za najboljeg igrača turnira u malom nogometu proglašen je Stjepan Jurčević.

U odbojci na pijesku u ženskoj kategoriji ekipa Luke 1 iz MZ Ciglana je odnijela prvo mjesto, MZ Zenički Put je osvojila 2 mjesto, dok je ekipa Luke 2 iz MZ Ciglane osvojila treće mjesto. U odbojci na pijesku između predstavnika mjesnih zajednica prvo mjesto osvojila je ekipa Zeničkog Puta.

Advertisement

Za sve sudionike igara mjesna zajednica Zenički Put uz pomoć donatora osigurala je cjelodnevno osvježenje i ishranu.

Ovim putem predstavnici Mjesne zajednice Zenički Put žele da se zahvale donatorima, predstavnicima mjesnih zajednica koje su sudjelovale na igram,a kao i svim građanima koji su svojim dolaskom na igre podržali ovakav vid druženja između djece.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal