Poveži se putem

Žepče

U Žepču nastavljena izgradnja obaloutvrde do pješačkog mosta

Objavljeno

-

Na području općine Žepče nastavljeni radovi na uređenju lijeve obale rijeke Bosne. Agencija za vodno područje rijeke Save i ove godine u Žepču nastavlja realizaciju projekta „Uređenje lijeve obale rijeke Bosne“.

Podsjećamo, prošle godine  otpočeli su radovi na uređenju ušća Krajnjače 26.11.2014. godine, a završeni su 28.01.2015. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je je 90.000,00 KM od čega je osim radova, finansirana i izrada projektne dokumentacije, kao i nadzor nad samim radovima.

Ovih dana nastavljeni su radovi na izgradnji obaloutvrda u dužini 74 metra, što predstavlja nastavak prošlogodišnjih radova.

Izvođač radova je “Gradnja 1 d.o.o” Tešanj, a vrijednost investicije iznosi 79.144,80 KM

“Na dnu obaloutvrde bit će izgrađen i cokl širine 1,2 metra, ribarska staza kojoj će biti omogućen prilaz sa šetnice pristupnim stubištem. Prema planu stubište će biti urađeno u jednoj od narednih faza izgradnje koje će zajedno sa stazom neki način biti poklon Općine Žepče našim ribarima”, istakla je Brigita Lovrić, pomoćnica općinskog načelnika Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Općine Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal