Poveži se putem

Sport

Foto:Odlični rezultati KK “Viktoria” Žepče u Vogošći

Objavljeno

-

Članovi Karate kluba „Viktoria“ Žepče 18.10.2014. godine učestvovali su na otvorenom karate KUP-u u Vogošći i ponovno potvrdili da se ubrajaju među najuspješnije bh karatiste. Nastupili su uzrasti od jedanaest do petnaest godina sa akcentom na uzraste kadeta, jer za mjesec dana slijedi Državno prvenstvo BiH za kadete, juniore i U21. Kontrolni meč u Vogošći je potvrdio da su kandidati za Državno prvenstvo spremni, stoga slijede završne pripreme.

Uspješne žepačke osvajačice medalja su svakako vrijedne spomena:
– Kadetkinje Marija Mostarac-zlatna (neporažena u tri meča) i Martina Jakić-srebrna
– Mlađe kadetkinje Leonora Jakić-zlatna (uspješno realizirana četiri meča), te uspješna i neporažena u 2014. godini na sedam takmičenja, Klara Mrkonjić-srebrna (uspješno realizirana tri meča)
– Učenice Josipa Adžić-zlatna (uspješno realizirana četiri meča) i Matea Radić-bronzana
– Mlađe učenice Frančeska Jakić-zlatna (uspješno realizirana tri meča)
– Odlične su bile i djevojke u ekipnom nastupu, i to mlađe kadetkinje-zlatne (Leonora Jakić, Klara Mrkonjić i Matea Radić)

Trener Franc Jakić se zahvaljuje i posebno ističe podršku roditelja na ovome kontrolnom meču.
„Svim učesnicima koji će nastupiti na Državnom prvenstvu BiH želim sreću na završnim pripremama koje se provode narednih 30 dana, kako bi se što veći broj kandidata karatista izborio u širi krug reprezentativaca BiH za nastup na Balkanskom prvenstvu koje se održava krajem godine“, poručio je Jakić.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal