Poveži se putem

Sport

Foto: Održan 13. “KUP Žepča u ulovu ribe udicom na plovak”

Objavljeno

-

Jučer, u subotu 13.10.2018. godine u okviru svečanosti obilježavanja Dana općine Žepče i 560. godišnjice prvog poznatog pisanog pomena Žepča, u organizaciji UGSR-a “Bosna” Žepče održan je, sada već tradicionalni, 13. po redu, “KUP Žepča u ulovu ribe udicom na plovak”. Na ovom prestižnom bosanskohercegovačkom takmičenju u ulovu ribe udicom na plovak nastupila je 21 ekipa sa preko 60 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine i regiona.

Takmičenje je otvorio načelnik Općine Žepče, Mato Zovko, koji je svim takmičarima poželio puno sreće i dobar ulov, a organizatorima čestitao na odlično organizovanom KUP-u.

U ekipnoj konkurenciji 1. mjesto zauzela je ekipa SRD “Jelah” iz Tešnja sa osvojenih ukupno 20 poena.

U pojedinačnoj konkurenciji titulu “Majstora staze” osvojio je Medin Pehić iz Maglaja sa osvojenih 16.280 poena.

Da je ovo jedno od najboljih takmičenja u ovoj kategoriji na prostoru cijele Bosne i Hercegovine govori i podatak da je na jučerašnjem KUP-u ulovljeno ukupno 162 kg ribe, koju će članovi UGSR “Bosna” Žepče na večerašnjoj “Ribarskoj večeri” pripremiti i počastiti Žepčanke i Žepčake koji dođu na druženje ispred Doma kulture od 20,00 sati.

Advertisement

Nakon održanog takmičenja, organizator UGSR “Bosna” Žepče, kao domaćin, za sve takmičare je priredio ručak, poslije kog su uručene nagrade za najbolje ekipe i pojedince. U ime Općinskog načelnika, nagrade i medalje je uručio pomoćnik načelnika Namik Maćbegović.

Pokrovitelji takmičenja bili su Općina Žepče i Vlada ZDK, a medijski sve je pratio portal Zepce.Ba.

U nastavku možete pogledati sve rezultate po sektorima, kao i fotogaleriju.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal