Poveži se putem

Sport

Foto: Pioniri i pionirke KK Orlovik drugi na turniru u Tešnju

Objavljeno

-

U okviru Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, KK Orlovik je danas sa svoje dvije ekipe učestvovao na turniru u košarci koji se igrao u Tešnju. Osim samog učešća, bitno je istaknuti da su obe ekipe, u iznimno jakoj konkurenciji, zauzele sjajno drugo mjesto.

Za naš portal govorio je i trener Bulend Šačiragić:

-„Kao što vidite, samo godina našeg predanog rada, reda i discipline, napokon je pokazala svoje rezultate. Naša muška ekipa, iako oslabljena neigranjem 2 prvotimca, zauzela je drugo mjesto, čime smo jako zadovoljni. Kada je u pitanju ženska ekipa, bitno je istaknuti da je sve do samog kraja bilo neizvjesno, te da smo utakmicu izgubili u zadnjim sekundama meča. Sve u svemu, ovaj rezultat je pokazatelj toga da smo za veoma kratak period stvorili ekipe koje mogu parirati ekipama koje se već takmiče u okviru Lige mladih ZDK.“

Podsjećamo da je Šačiragić zajedno sa još par entuzijazista prije godinu dana preuzeo „kormilo“ kluba, nakon što je proglašeno gašenje istog. Od tog dana KK Orlovik bilježi pozitivne rezultate i doživljava rast u svim segmentima svog djelovanja.

U prilogu donosimo par fotografija.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal