Poveži se putem

Sport

Foto: Ribolovci Federacije BiH na vanrednoj Skupštini u Žepču izabrali novu Upravu

Objavljeno

-

Za 35. Svjetsko prvenstvo u „mušičarenju“ koje će ove godine biti održano u Jajcu, Ključu, Donjem Vakufu, Šipovu i Ribniku već su se prijavile reprezentacije iz Norveške, Holandije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Malte, Finske, Češke, Luksemburga, Kanade, Portugala, Novog Zelanda i Španije – saopšteno je na vanrednoj Skupštini ribolovaca koja je 21. marta održana u Žepču.

– Kao domaćin ispred grada Jajca i suorganizatora općina Ključ, Donji Vakuf, Šipovo i Ribnik mogu reći da pripreme odlično teku. Načelnici  općina gdje će biti svjetsko prvenstvo će poduprijeti natjecanje sa po 5.000 KM kada se usvoje proračuni na razini općina – rekao je Zlatko Hodak, predsjednik Skupštine ribolovnog saveza Federacije BiH.

U Jajcu su izrađeni objekti i platoi za start takmičara koji će startovati sa jedne platforme. Na jezeru je izgrađen i objekat za skladištenje opreme a Vijeće ministara je od traženih 50.000 Km odlučilo da izdvoji 13.000 KM. Zbog nedostatka novca za pripremu takmičenja, ribolovci su preko svog krovnog udruženja na nivou BiH podigli kredit za koji su sigurni da će na vrijeme biti vraćen jer kotizacija po jednom takmičaru iznosi 1.100 eura.
Takmičarske staze će biti uređene na rijeci Sani u Ribniku, Sanici u Ključu, Plivi u Šipovu, Vrbasu u Donjem Vakufu i Plivskom jezeru u Jajcu.

Predsjednik Izvršnog komiteta Svjetskog prvenstva je Đorđe Klepić.

Skupština Sportsko-ribolovnog saveza Federacije BiH u Žepču je izabrala  novu Upravu koja ima mandat da u narednih godinu dana ispravi brojne nepravilnosti i uvede red među ribolovcima koji su duboko podijeljeni i razočarani u rad dosadašnjeg rukovodstva. Na vanrednoj skupštini ribolovaca koja je održana u Žepču 21. marta, delegati su međusobno upućivali psovke, upadali u riječ jedni drugima i diskutovali o brojnim nepravilnostima koje su uočili.

Nezadovoljni radom vanredne Skupštine pojedini delegati iz Tuzlanskog kantona su napustili zasjedanje koje je poslije višesatne rasprave usvojilo većinu informacija.

Advertisement

(C.U./Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal