Poveži se putem

Žepče

Foto: U MZ Preko otvoreno novosagrađeno dječije igralište

Objavljeno

-

U okviru projekta „Dječija nedjelja – dječiji osmijeh je neprocjenjiv“, u nedjelju, 27.11.206. godine, u Mjesnoj zajednici Preko –  na stadionu u Tukama, otvoreno je novoizgrađeno dječije igralište i renoviran nogometni teren.

Nosilac projekta bilo je Udruženje „Spektar“ Žepče, a partneri su bili Mjesna zajednica Preko , Centar za socijalni rad Žepče i Razvojna agencija Žepče. Projekat je finansirala Vlada ZDK- Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice. Medijski pokrovitelj projekta bio je Portal zepce.ba.

Na samom otvorenju okupio se veliki broj djece i roditelja, oduševljenih izgledom i funkcionalnošću novosagrađenog igrališta.

Bekim Bijedić, predsjednik Udruženja „Spektar“ ovom prigodom je izjavio da je cilj postignut – a tome svjedoče osmjesi na licima djece dok se igraju na novosagrađenom terenu. Takođe je pohvalio mještane MZ Preko na čelu sa njihovim predsjednikom, koji su u proteklih nekoliko sedmica jedinstveno i svim snagama radili da igralište poprimi današnji izgled.

Helmedin Kulašin, predsjednik MZ Preko se zahvalio Vladi ZDK i našem ministru gosp. Nurđehanu Šahinoviću, što su prepoznali i finansirali ovaj projekat kao i svim mještanima koji su doprinijeli realizaciji istog.

Advertisement

Dječije igralište je zvanično otvorio ministar Šahinović i pritom istakao da ovo smatra samo prvom fazom u izgradnji budućeg izletišta za sve Žepčake. Ministru je ispred  Udruženja „Spektar“ uručena zahvalnica za nesebičan doprinos u realizaciji ovog, ali i mnogih drugih projekata.

Na kraju ceremonije svoj prisutnoj djeci su uručene prigodne majice i paketići sa slatkišima, a poslije toga je održana i revijalna fudbalska utakmica.

Udruženje „Spektar“ svojim aktivnostima nastavlja unositi radost i pozitivnu energiju među Žepčake, a ovaj put su obradovali one najmlađe i najvažnije među nama, o čemu svjedoči i priložena foto galerija.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal