Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču obilježen “15 April – Dan ARBiH”

Objavljeno

-

Danas, 15.04.2014. godine, Organizacija demobilisanih boraca ARBiH Žepče je obilježila “15. April – Dan Armije RBiH”. Izborom najboljih literarnih radova na temu “Dan Armije”, nagrađeni su učenici iz četiri žepačke osnovne škole.

Nagrade za najbolje literarne radove dobili su: Zejneba Sunger, OŠ Žepče, Dženana Hodžić, OŠ Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje, Maid Kamerić, OŠ Begov Han i Sumeja Hadžić, OŠ Fra Grga Martić Ozimica.

Uporedo sa tim, Organizacija demobilisanih boraca je u proteklim danima odala počast svim poginulim borcima Armije RBiH i to polaganjem cvijeća i vijenaca, te učenjem fatihe, na svim mjesnim spomen-obilježjima i šehidskim mezarijima na području opštine Žepče.

Balačići

{gallery}danarmije2016/balacici:::0:0{/gallery}

Advertisement

Begov Han

{gallery}danarmije2016/begovhan:::0:0{/gallery}

Branošica

{gallery}danarmije2016/branosica:::0:0{/gallery}

Biljevina

{gallery}danarmije2016/biljevina:::0:0{/gallery}

Donja Golubinja

Advertisement

{gallery}danarmije2016/donjagolubinja:::0:0{/gallery}

Mjestova Ravan

{gallery}danarmije2016/mjestovaravan:::0:0{/gallery}

Ozimica

{gallery}danarmije2016/ozimica:::0:0{/gallery}

Šahmani

{gallery}danarmije2016/sahmani:::0:0{/gallery}

Advertisement

Vitlaci

{gallery}danarmije2016/vitlaci:::0:0{/gallery}

Preko

{gallery}danarmije2016/preko:::0:0{/gallery}

Centralna manifestacija, uz prisustvo demobilisanih boraca, porodica šehida, kulturnih i vjerskih radnika, predstavnika vlasti i političkih partija, učenika i nastavnika SMŠ Žepče i ostalih mnogobrojnih građana, danas u 13,30 sati održana je na centralnom šehidskom mezarju u Gornjoj Mahali u Žepču.

Učenjem fatihe i odavanjem počasti, te postavljanjem cvijeća i vijenaca, Žepčaci su se još jednom prisjetili osoba koje su dale svoje živote u odbrani naše domovine.
Nakon centralnog šehiskog mezarja u Gornjoj Mahali, sve je isto ponovljeno i na spomen-obilježju na prečkom kiseljaku.

Veliki broj građana je prisustvovao ovoj manifestaciji i na taj način pozdravio obilježavanje ovog datuma.

Advertisement

Nakon obilaska spomen-obilježja, prisutni su nastavili razgovor i druženje u prostorijama Organizacije demobilisanih boraca ARBiH Žepče, gdje su uručene zahvalnice pojedincima koji su nebrojeno puta pomogli rad svih boračkih udruženja u Žepču.
Tom prilikom zahvalnice su dobili glavni žepački imam Izet ef. Efendić, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, direktor Centra za socijalni rad u Žepču Edin Šišić i bivši komandant 3. bataljona 319. brdske oslobodilačke brigade i vijećnik u OV Žepče Ćazim Huskić.

U ime svih pohvaljenih prisutnim gostima se obratio gl. imam MIZ-e Žepče Izet ef. Efendić, te se zahvalio na ukazanoj časti i u par riječi napomenuo vrijednost odbrane i izgradnje države BiH, kako u ratu, tako i danas.
-“Sramota bi bilo da nas četvorica nismo dobili ove zahvalnice, ali ne sramota demobilisanih boraca, nego, naprotiv, naša. Svako sa svog položaja i sa svojim mogućnostima mora da pomaže našim boračkim organizacijama, a samim tim i izgradnju jedine nam države Bosne i Hercegovine. Mnogo mi znači ova zahvalnica, a posebno zato što dolazi od ljudi koji su ugrađeni u temelje naše zemlje” – izmeđuostalog je rekao imam Efendić.

Ekipa portala Zepce.Ba je bila na licu mjesta i zabilježila detalje obilježavanja “Dana Armije RBiH”.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal