Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču održan kros “Trčanjem do zdravlja”

Objavljeno

-

Pod motom „Mir je moj izbor“ učenici žepačkih osnovnih i srednjih škola učestvovali su danas u tradicionalnom krosu „Trčanjem do zdravlja“ koji se održava u sklopu proslave Dana općine Žepče. Organizatori krosa su bili Odbor za međureligijsku saradnju i Udruga pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja pod pokroviteljstvom Općine Žepče, USAID-a i PRO-Budućnost-i.

„Zajedništvo, prijateljstvo i tjelesna aktivnost kao zdrav način života“ je poruka koju su mladi Žepčaci i Žepčanke, svojim trčanjem  poslali svim građanima naše općine i šire.

Kros su svečano ispred dvorane SMŠ „Žepče“ otvorili vlč. Predrag Stojčević  i Općinski načelnik Mato Zovko, koji su učesnicima poručili;“ Neka mir i zdrav život, uistinu bude vaš put“!

Advertisement

Inače, start današnje utrke je bio kod spomenika Sv. Ante, dok je cilj bio postavljen na platou ispred Doma kulture gdje je na kraju upriličena i ceremonija proglašenja pobjednika.

U krosu je učestvovalo 325 učenika, a za sigurnost istog pobrinuli su se uniformisani uposlenici PU Žepče i Doma zdravlja.

Pobjednici po kategorijama:

Osnovne škole (ž)
5.  Matea Radić
4. Danijela Tadić
3. Belkisa Šišić
2. Valentina Matijević
1. Ivona Vranjković

Advertisement

Osnovne škole (m)
5. Samir Avdić
4. Mateo Marković
3. Petar Udovičić
2. Josip Tadić
1. Ismet Fejzić

Srednje škole (ž)
5. Martina Vidović
4. Tea Pervan
3. Vesna Rajković
2. Renata Ivandić
1. Valentina Jakovljević

Srednje škole (m)
5. Marko Lupić
4. Darko Matijević
3. Andrej Jurić
2. Nikola Budimir
1. Nasir Hodžić

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal