Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču svečano otvoreni “Dani maline i meda”

Objavljeno

-

Danas, u subotu, 14.07.2018. godine, na Gradskoj tržnici u Žepču upriličen je treći po redu tradicionalni sajam domaćih poljoprivrednih proizvoda “Dani maline i meda” Žepče 2018.

Sajam je svečano otvorio načelnik Općine Žepče Mato Zovko koji je pozdravio sve goste, izlagače i prisutne sugrađane, te čestitao svim izlagačima uz želju da i dalje budu ustrajni u svom radu i proizvodnji.

Pored načelnika Zvoke, prisutne su pozdravili i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko, direktor firme Bosnaplod Brčko podružnica Žepče, predsjednik Udruge pčelara Žepče, te predsjednik Zadruge malinara.

Na sajmu je učestvovalo preko 80 izlagača iz Žepča, Sarajeva, Banje Luke, Maglaja, Zavidovića, Vareša, Srebrenika, Lukavca, Zenice, Brčkog, Breze, Tuzle, Novog Travnika, Gračanice, Kozarske Dubice, Prnjavora, Laktaša, Koraja, Lukavice, Teslića, Visokog, Doboj-Juga, Donjeg Vakufa i Živinica, koji su u prelijepo uređenom ambijentu na Gradskoj tržnici Žepče izložili veliki broj proizvoda.

U ponudi su prerađevine od jagodičastog voća, med i prerađevine od meda, sirevi po domaćoj recepturi, povrće uzgojeno u plastenicima, široka lepeza kozmetičkih proizvoda, tinktura i ekstrakta proizvedenih u kućnoj radinosti i čiji je osnovni sastav ljekovito bilje uzgojeno u BiH.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal