Poveži se putem

Žepče

Foto: U Žepču svečano otvoreno dječije igralište “Lamela”

Objavljeno

-

Nakon što je Općinsko vijeće Žepče na redovnoj 11. sjednici održanoj 29.11.2017. godine podržalo inicijaticu građana MZ Žepče vezanu za uređenje dječijeg igrališta “Lamela”, u proteklom periodu se krenulo u izgradnju istog.

Danas, u srijedu, 17.10.2018. godine u okviru svečanog obilježavanja 14. Oktobra, Dana općine Žepče, presijecanjem vrpce u prisustvu mnogobrojnih žepačkih mališana, svečano je predato na upotrebu našim najmlađim sugrađanima, što je ujedno i posljednja aktivnost Općine Žepče kada je u pitanju ovaj jubilej.

Svečanu vrpcu, uz pomoć male raje, presjekli su načelnik Općine Žepče Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, te predsjednik MZ Žepče Sanjin Maličbegović.

Načelnik Zovko je pozdravio naše najmlađe sugrađane, te ih uz česttke za Dan općine Žepče, zamolio da čuvaju ovo igralište, paze na njega kako bi nam što duže trajalo, i kroz šalu ih zamolio da prijave policiji svakog ko bilo šta pokvari. Nakon kratkog obraćanja, igralište je predao na korištenje svim malim Žepčankama i Žepčacima, kao i njihovim roditeljima, te ih počastio slatkišima.

Na samom otvorenju prisustvovali su mnogi mališani žepačkih predškolskih i školskih ustanova koji su pozorno slušali načelnikov govor, te ga počastili gromoglasnim aplauzom.

Advertisement

Sam projekat je realizovan u saradnji Općine Žepče, SMŠ Žepče i MZ Žepče, a vrijednost uređenja i izgradnje je 37.000 KM.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal